‘Zeker Bewegen 2.0’ start binnenkort weer

Rolf Tijssen (vitaliteits- en weerbaarheidscoach) en Guus Kroes (buurtsportcoach van Mens en Welzijn Voorst) hebben weer plannen gemaakt voor een nieuw traject ‘Zeker Bewegen 2.0’. Omdat de cursus op verschillende vlakken is doorontwikkeld spreekt men tegenwoordig over ‘2.0’. Op donderdag 19 oktober (14.00 – 16.00 uur) wordt er gestart met een ‘terugkomdag’ om het geleerde uit het verleden nog eens te herhalen. Daarnaast biedt deze terugkomdag alle geïnteresseerden de kans om gratis kennis te maken met de cursus. Een week later start er een nieuwe cursus in Twello en mogelijk ook in het dorp Voorst. In Voorst staat er tevens een informatiebijeenkomst gepland.

 

Op donderdag 19 oktober wordt er een zaal in de Jachtlust te Twello afgehuurd van 14.00 tot 16.00 uur. Alle deelnemers uit het verleden worden uitgenodigd om deel te nemen. “Het is een laagdrempelige activiteit waarbij iedereen oefent op zijn of haar eigen niveau. Zo zullen er mensen zijn die veilig willen leren vallen, die kunnen dat gaan oefenen, anderen pakken eerste het lopen, draaien en keren op. Het is goed om alles weer even op te frissen en te herhalen. ‘Terugkomen om verder te gaan’, zo zou ik het willen omschreven”, aldus Rolf Tijssen. Hij geeft de cursus al vele jaren in de gemeente Voorst en is voor velen een bekend gezicht.

 

Mensen die de cursus nog niet kennen zijn eveneens van harte welkom. Guus Kroes benadrukt dat het een mooie kans is om kennis te maken met de cursus en de organisatie. Deelname aan de terugkomdag is gratis. De activiteit vindt plaats in de Multizaal van de Jachtlust.

Nieuwe cursus start op 26 & 27 oktober

Een week na de terugkomdag start er een hele nieuwe cursus ‘Zeker Bewegen 2.0’ in Twello en mogelijk ook in Voorst (bij voldoende animo). De cursus duurt 8 weken en start in Twello op donderdag of vrijdag. Iedere week is er een les van ongeveer één uur. In Twello wordt er uitgegaan van twee groepen, eentje op donderdagmiddag en eentje op vrijdagmiddag. Op beide dagen van 15.00 tot 16.00 uur. Voor het dorp Voorst wordt er eerst een informatieve bijeenkomst georganiseerd. Deze is gratis te bezoeken op vrijdag 13 oktober om 14.00 uur in de Benring.

 

In de afgelopen jaren hebben Tijssen en Kroes gezien hoe waardevol deze cursus is. “Deelnemers beoordelen het heel positief. Ze ervaarde een verbeterde balans en het zelfvertrouwen nam flink toe”, vertelt Kroes. Tijssen sluit aan: “De training is voor iedereen die eens gevallen is en voor degene die het vallen zo lang mogelijk wil voorkomen. We bouwen de training rustig op, naar ieders eigen kunnen zodat niemand wordt overvraagd. Ikzelf word ook ouder en weet inmiddels ook hoe het is om te vallen. Maar één ding is zeker, ik ben altijd weer opgestaan! Zeker Bewegen heeft me daarbij geholpen.”

 

Voor vragen en aanmelden kan men contact opnemen met Guus Kroes via telefoonnummer: 06-40 10 36 11 of per mail: g.kroes@mensenwelzijn.nl. Op Youtube staat nog een informatief filmpje over ‘Zeker Bewegen’. Hierin wordt duidelijk wat er zoal gedaan wordt in de cursus

Guus Kroes (Mens en Welzijn Voorst)
Volg mij via