Team Voorst Actief breidt uit met een clubkadercoach

Per 1 oktober jl. start Senna Silva van der Veen als clubkadercoach binnen Voorst Actief. Senna stelt zich graag aan u voor.

Wie ben ik?
Mijn naam is Senna Silva van der Veen, ik ben 20 jaar en woonachtig in Wierden. Ik woon thuis met mijn zus en met mijn ouders. Mijn eigen sport is voetbal en dat doe ik bij het 1e elftal van Dos’37 in Vriezeveen. Ik ben iemand met veel ambitie en ik probeer altijd doelen voor mijzelf op te stellen. Ik heb de opleiding Ad Sport afgerond en heb mij gespecialiseerd in de profielkeuze clubkadercoaching. Tijdens de opleiding heb ik specifieke profielkeuze modules gevolgd, zoals: Adviseren in de sport en Begeleiden en Motiveren. Ook heb ik generieke modules gevolgd, zoals Ontwerpen en Aanbieden 1 en 2 en Organiseren en Coördineren. Tijdens de opleiding heb ik gebruik gemaakt van cursussen die je kon volgen: zoals Pupillentrainer en Groepsdynamica.

Wat doet een clubkadercoach?
Een clubkadercoach is er om verenigingen te ondersteunen in meerdere aspecten. Hij is er om het technisch kader te versterken en om te adviseren richting de verenigingen op het beleid. Waar je aan kan denken bij het versterken van het technisch kader is dat een clubkadercoach de trainers begeleidt en motiveert. Een clubkadercoach begeleidt en motiveert de trainers vooral aan de didactische en pedagogische kant. Hij gaat in gesprek met de vereniging en met de trainers over waar zij tegenaan lopen en waar zij zich graag in willen ontwikkelen. De vier kernkwaliteiten van een trainer zullen daarbij naar voren komen. Aan de hand daarvan zou hij ook gaan adviseren richting het beleid van de vereniging.

Daarnaast is een clubkadercoach is ook in staat om vernieuwend sportaanbod te ontwerpen en aan te bieden aan specifieke doelgroepen. Hij is ook gespecialiseerd om sportevents te organiseren en coördineren voor specifieke doelgroepen.

In de gemeente Voorst ga ik in eerste instantie aan de slag bij de verenigingen: TTV Trias, SV Voorwaars afdeling handbal en Proteus.

 

Voorst Actief
Volg ons
Laatste berichten van Voorst Actief (alles zien)