Veel belangstelling voor ‘Zeker Bewegen’

Vorige week startte een nieuw traject ‘Zeker Bewegen’ met verschillende informatiebijeenkomst in Twello, Wilp, Klarenbeek, Voorst en Terwolde. De opkomst verschilde per kern, maar over het algemeen was er veel belangstelling voor het verhaal van Rolf Tijssen. Inmiddels hebben 50 ouderen zich reeds opgegeven voor de cursus. Prachtig om met zo’n grote groep te gaan werken aan weerbaarheid, het vergroten van de mobiliteit en het omgaan met angsten en beperkingen.

 

In de huidige samenleving is het belangrijk dat mensen langer mee blijven doen. De overheid verlangt dat mensen langer thuis blijf wonen en natuurlijk willen we allemaal ook zo lang mogelijk zelfstandig blijven. Deze cursus speelt daar op in. ‘Zeker Bewegen’ is geen gym of wandelactiviteit. Dat wordt vaak gedacht en dat bleek vorige week maar eens te meer. Het is ingesteld om anders te leren denken. U ontdekt de mogelijkheden die u nog heeft.

 

Veel ouderen hebben angst om te vallen. Daardoor ontstaan vaak ontwijkingen en verzanden ze in het ‘niet doen’. ‘Zeker bewegen’ maakt het mogelijk om jezelf weer te ontdekken door de mobiliteit van de dagelijkse momenten weer te vergroten.

 

Het traject wordt geïnitieerd en gefaciliteerd door Mens en Welzijn Voorst. De uitvoering is in handen van Rolf Tijssen. Heeft u vragen of zou u zich ook nog willen aanmelden. Neem dan contact op met Guus Kroes, buurtsportcoach van Mens en Welzijn, via telefoonnummer: 06-40 10 36 11 of per mail: g.kroes@mensenwelzijn.nl

Voorst Actief
Volg ons
Laatste berichten van Voorst Actief (alles zien)