Volop sportplezier tijdens de sportinstuiven in Twello en Klarenbeek

In de herfstvakantie heeft team Voorst Actief diverse sportinstuiven georganiseerd voor kinderen in de leeftijd van 2 t/m 12 jaar in Twello en Klarenbeek.

Op dinsdag 20 februari en donderdag 22 februari 2024 zijn sporthal Jachtlust in Twello en sporthal MFC in Klarenbeek omgebouwd tot één sport- en beweegparadijs. Ruim 350 kinderen hebben meegedaan met diverse sport- en spelactiviteiten. De kinderen konden meedoen met te gekke activiteiten, zoals: voetbal, tennis, skateborden, trailbike, hockey en trampoline springen. Daarnaast konden de kinderen in Twello meedoen met een clinic Freerunnen van KDO Apeldoorn, en in Klarenbeek een clinic Judo van Judo Academy Stedendriehoek. Tevens was Watersportvereniging de Boei op beide dagen aanwezig met een te gekke stormbaan.

Het programma was opgedeeld in een ochtend- en middagprogramma. In de ochtend waren de kinderen in de leeftijd 4 t/m 7 jaar aan de beurt en in de middag was het de beurt aan de 8 t/m 12 jarigen. Aan het einde van de ochtend en de middag waren de kinderen moe en voldaan en bleef voornamelijk het enthousiasme hangen. We kijken terug op twee geslaagde sportinstuiven. In de herfstvakantie organiseren we op dinsdag 29 oktober 2024 en donderdag 31 oktober 2024 weer een nieuwe sportinstuif.

Peuter- en Kleuterinstuif voor kinderen in de leeftijd van 2 t/m 6 jaar.
Op woensdag 21 februari 2024 hebben ruim 60 peuters en kleuters samen met hun papa, mama, opa of oma meegedaan met de Peuter- en Kleuterinstuif. Sporthal Zuiderlaan in Twello was omgetoverd tot één beweegplein. De kinderen gingen samen met hun papa, mama, opa of oma op ontdekkingsreis door de zaal. 1,5 uur lang konden de kinderen zich uitleven bij verschillende beweegactiviteiten. Van klimmen, klauteren en schommelen tot mikken, rollen en balanceren. Voor iedereen waren er te gekke activiteiten te doen. Het plezier bij de kinderen tijdens de activiteiten was duidelijk van hun gezichten af te lezen. Na afloop van de activiteit liepen de kinderen licht vermoeid de sportzaal uit. De reacties van kinderen, ouders en verzorgers waren positief. De organisatie kijkt terug op een geslaagde activiteit.

De ouder- en kind instuif is georganiseerd door team Voorst Actief in samenwerking met SV Twello. SV Twello is één van de aanbieders van ‘bewegen met Nijntje’ in de gemeente Voorst. De ouder- en kind instuif is een initiatief vanuit het lokale sport- en beweegakkoord.

In de herfstvakantie organiseren we op woensdag 30 oktober 2024 weer een nieuwe peuter- en kleuterinstuif.

 

 

 

Voorst Actief
Volg ons
Laatste berichten van Voorst Actief (alles zien)