Beweeg- en ontmoetingsmiddag gemeente Voorst

In samenwerking met House of Sports organiseert de gemeente Voorst en het team van Voorst Actief op woensdagmiddag 1 juni de voorronde van het NK Knikkeren.
Alle basisschoolleerlingen van groep 3 tot en met 8 kunnen hier aan deelnemen. De beste 16 deelnemers plaatsen zich voor het NK Knikkeren in Dierenpark Amersfoort op zaterdag 18 juni 2016.

Opening
Wethouder sport, Hans van der Sleen en Simon Tahamata openen het knikkerkampioenschap samen met mascotte Spetter.
Het is een uniek breedtesportevenement voor basisschoolleerlingen wat voor de tweede keer in de gemeente Voorst plaatsvindt.

Plezier en ontmoeten
‘Sporten en bewegen is gezond en daarnaast is buitenspelen ‘gratis bewegen’. De jeugd uit alle kernen krijgt de mogelijkheid om tijdens de beweeg- en ontmoetingsmiddag deel te nemen aan de voorronde van het NK knikkeren in Twello. Naast de jeugd kunnen ook vaders, moeders, opa’s en oma’s zich prima vermaken deze middag met de vele gratis side events op een gezellig ingericht Marktplein. Plezier, bewegen, elkaar ontmoeten én kennismaken met sport en bewegen staan centraal tijdens deze middag,’ aldus wethouder sport Hans van der Sleen.

Promotie
Op woensdag 10 mei en vrijdag 12 mei zijn alle scholen, die open stonden voor een korte presentatie waarbij knikkerzakjes en flyers werden uitgedeeld, bezocht door organisator House of Sports. Inmiddels staat het aantal inschrijvingen al op 70.

Inschrijven al mogelijk
Het kampioenschap start om 13.00 uur. Basisschoolleerlingen uit de groepen 3 tot en met 8 kunnen zich gratis inschrijven voor dit kampioenschap. Voor de kinderen in Voorst is dit een unieke kans om zich te kwalificeren voor de landelijke finale. De beste zestien knikkeraars kwalificeren zich rechtstreeks voor de finaleronde in Dierenpark Amersfoort op zaterdag 18 juni. Stefan Groothuis reikt 1 juni de prijzen uit aan de 3 beste knikkeraars van de gemeente Voorst.

Naast deze voorronde zijn er 1 juni tal van andere gratis activiteiten voor jong en oud, met als thema ‘van digitaal naar vitaal’. O.a. een levende watersjoelbak, fitness- en beweegtoestellen, stoepranden, pingelveldje, jeu de boules, schaken, tafeltennis, ritmische gym, paardrijden, hockey en volleybal. Simon Tahamata is aanwezig voor een handtekening of selfie en opent de middag met oa het jeu de boules.  Dit alles wordt mogelijk gemaakt door de gemeente Voorst in samenwerking met Team Voorst Actief, de NeVoBo, Nijha, VHC Twello, Twellose Schaakvereniging, SV Twello, Jeu de Boulers Twello, TTV Trias, Zwembad de Schaeck en hippisch centrum Zuidwijk.

Tevens wordt deze dag JOGG en het Jeugdsportfonds gepromoot, worden er bidons uitgedeeld en is mascotte Spetter aanwezig.

Houdt deze website in de gaten en like VoorstActief op Facebook en volg VoorstActief op Twitter!

Datum: woensdag 1 juni
Locatie: Marktplein Twello
Tijd: 13.00 – 17.00 uur
Doelgroep: vanaf 3 jaar
Deelname: gratis

Voor vragen kunt u contact opnemen met Ingrid de Croon, beleidsadviseur sport gemeente Voorst via 0571-279911

20150415_154513-1    20150415_135702-1  20150415_152840-1

Voorst Actief
Volg ons
Laatste berichten van Voorst Actief (alles zien)