Rien & Gerrit winnen eerste Voorster Sjoelkampioenschappen

In Klarenbeek werd het initiatief genomen om een regionale sjoelwedstijd te organiseren. Hiervoor werden diverse sjoelclubs/verenigingen en buurthuizen aangeschreven om deel te nemen aan de kampioenschappen. Als snel bleek dit initiatief goed aan te slaan. 14 koppels gaven zich op. Mens en Welzijn Voorst werd ingeschakeld om de kampioenschappen in goede banen te leiden.

Zo kwamen er een 30-tal deelnemers naar het MFC te Klarenbeek om te strijden om de eretitel. Tijdens de wedstrijd kon je de schijven vrolijk horen schuiven en heerste er een gezonde wedstrijd mentaliteit. Alle deelnemers werden dan ook ingewijd in de officiële regels van het sjoelen dat zeker geen sjoemelen betekend. Er werd gespeeld in duo’s zodat de huis en tuin sjoel-spelers op weg geholpen werden door de meer ervaren sjoel-spelers.

De wedstrijd werd bijgestaan door Guus Kroes, sociaal werker van Mens en Welzijn Voorst. Hij begeleide de kampioenschappen met wedstrijdschema, rangen en standen welke nauwlettend in de gaten werden gehouden door alle deelnemers op het grote scherm. Voor alle deelnemers was na afloop een vrolijk boeketje lente tulpen en voor de winnaars 1 tot en met 5 was een lekkere plak chocolade. Natuurlijk gingen nummer 1, 2 en 3 met een beker naar huis. 

Na afloop was iedereen zo enthousiast dat meteen besloten is om deze regionale kampioenschappen volgend jaar weer te organiseren. Zet de datum rond eind februari 2025 op de kalender waarop de volgende kampioenschappen zullen zijn.

De eerste prijs werd uitgedeeld aan Rien Reijns en Gerrit Kwakkel. De beide heren waren echte fanatieke sjoelers. De tweede prijs was voor het duo Betty Koppelman en Linda van de Heuvel en de derde prijs was voor Herman Ellermeijer en Nena Ellermeijer. Allen gedoodverfde sjoelers. Maar daar gaat het volgend jaar natuurlijk verandering in komen wanneer er nieuw talent opstaat voor de volgende regionale kampioenschappen sjoelen.

 

Uitslag Voorster Sjoelkampioenschappen

1 Rien Reijns Gerrit Kwakkel 762
2 Betty Koppelman Linda van den Heuvel 750
3 Herman Ellermeijer Nena Ellermeijer 732
4 Ria Jonker Dini Jonker 717
5 Diny Elfrink Marie Ganzevles 647
6 Ida Mulder Mienie Steentjes 642
7 Antoon Hurenkamp Joke vd Berg 620
8 Annie Koers Riekie Arends 606
9 Annemarie van Vonderen Jan (ipv Dinie Buiting) 519
10 Thea Havekes Ans Hulleman 519
11 Renate Buitenhuis Tonny (ipv Meta Veneman) 515
12 Annie van de Hel Diny Spijkerbosch 486
13 Martin Wassink Wim Bosch
14 Sabine Woudstra Jacco Woudstra
Guus Kroes (Mens en Welzijn Voorst)
Volg mij via
Laatste berichten van Guus Kroes (Mens en Welzijn Voorst) (alles zien)