Voorronde NK Knikkeren Marktplein Twello

VOORST– De voorrondes van het Nederlands Kampioenschap Knikkeren 2016 zijn al in volle gang. Op woensdag 1 juni is het de beurt aan de gemeente Voorst tijdens de beweeg- en ontmoetingsmiddag op het Marktplein in Twello.

Wethouder sport, Hans van der Sleen, en wethouder onderwijs, Harjo Pinkster openen het kampioenschap samen met een BNer. Het is een uniek breedtesportevenement voor basisschoolleerlingen wat voor de tweede keer in de gemeente Voorst plaatsvindt.

Plezier en ontmoeten
‘Sporten en bewegen is gezond en daarnaast is buitenspelen ‘gratis bewegen’. De jeugd uit alle kernen krijgt de mogelijkheid om tijdens de beweeg- en ontmoetingsmiddag deel te nemen aan de voorronde van het NK knikkeren in Twello. Naast de jeugd kunnen ook vaders, moeders, opa’s en oma’s zich prima vermaken deze middag met de vele gratis side events op een gezellig ingericht Marktplein. Plezier, bewegen, elkaar ontmoeten én kennismaken met sport en bewegen staan centraal tijdens deze middag,’ aldus wethouder sport Hans van der Sleen.

Promotie
Op dinsdag 10 mei zijn er al scholen bezocht, die open staan voor een korte presentatie waarbij knikkerzakjes en flyers werden uitgedeeld, door organisator House of Sports. Donderdag 12 mei worden er ook nog scholen bezocht.

Inschrijven al mogelijk
Het kampioenschap start om 13.00 uur. Basisschoolleerlingen uit de groepen 3 tot en met 8 kunnen zich gratis inschrijven voor dit kampioenschap via de website van Voorst Actief. Voor de kinderen in Voorst is dit een unieke kans om zich te kwalificeren voor de landelijke finale. De beste zestien knikkeraars kwalificeren zich rechtstreeks voor de finaleronde in Dierenpark Amersfoort op zaterdag 18 juni. Naast deze voorronde zijn er 1 juni tal van andere gratis activiteiten voor jong en oud, met als thema ‘van digitaal naar vitaal’. O.a. een levende watersjoelbak, fitness- en beweegtoestellen, stoepranden, pingelveldje, jeu de boules, schaken, koersbal, tafeltennis, ritmische gym, paardrijden, hockey en volleybal. Dit alles wordt mogelijk gemaakt door de gemeente Voorst in samenwerking met Team Voorst Actief en diverse (sport) verenigingen. Houd voor de laatste informatie www.voorstactief.nl in de gaten. Voor vragen kunt u terecht bij Team Voorst Actief via info@voorstactief.nl.

Voorst Actief
Volg ons
Laatste berichten van Voorst Actief (alles zien)