‘Weetjes over opdrukken’ – Wenters Sports Club

Opdrukken

Heeft een aantal voordelen:

  • Het is gratis
  • Je kunt het overal doen
  • Het verbrandt snel calorieën
  • Het verbetert je conditie
  • Je traint je buikspieren ook mee
  • Minder snel verlies spierkracht bij het ouder worden
  • Sterkere polsen & betere coördinatie hersenen en armen

Een betere conditie
Uit onderzoek blijkt dat simpele, goed uitgevoerde opdrukoefeningen een zeer effectieve manier zijn om je hele conditie te verbeteren. Dat geldt voor mensen van alle leeftijden – ook ouderen hebben veel baat bij opdrukoefeningen.

Onverwachte voordelen
Mannen die regelmatig push-ups doen, verliezen een stuk minder spierkracht bij het ouder worden. Een van de onverwachte voordelen van opdrukken zijn: sterkere polsen en een betere coördinatie tussen hersenen en armen. Uit onderzoek is gebleken dat oudere mensen dankzij opdrukoefeningen minder kans lopen op letsel door vallen. Ze zijn veel beter in staat zichzelf op te vangen en door hun sterkere armen hebben ze minder kans op botbreuken.

De meerbuikige spier
Er zijn meer voordelen. Met push-ups versterk je niet alleen je armspieren, maar ook de spieren in je borst, rug, heupen, bekken, benen en vooral, je buik. Opdrukken versterkt in de buik de  rechte buikspier die ook wel meerbuikige spier wordt genoemd. Zelfs de uitgangspositie van een push-up is al versterkend, waarbij je jezelf een tijdje met gestrekte armen en benen overeind houdt.

Minimaal 1…
Je bent al goed bezig als je elke dag 1 volledige push-up kan doen, dus jezelf met de armen vanaf de grond opdrukken, met gestrekte benen. De ‘verjongende’ effecten van opdrukken. De gezondheidswinst wordt al groter wanneer elk mens, ook een man van 60 of 70, dagelijks minimaal 1 push-up moet kunnen doen. Vrouwen mogen push-ups doen met gebogen benen, of met de knieën op de grond.

Bij ‘Wenters Sports Club’ Twello is er 1 maart gestart met de ‘PUSH-UP-CHALLENGE’. Dit is een challenge waarbij je in 1 minuut zo vaak mogelijk probeert een PUSH-UP te maken. Dit is een erg goede ‘core-oefening’, onder andere geschikt voor het trainen van de borst, schouders, armen en buik. Het is 1 van de meest bekende effectieve oefeningen met het eigen lichaamsgewicht.

Deze ‘Challenge’ kan je doen op de knieën en op je tenen, bij elke push-up die je maakt probeer je tevens ook de grond aan te raken (met je borst) en weer helemaal je armen te strekken. Je kan je uitslag zelf opschrijven op het bord in de fitnesszaal.

Voor meer informatie kan je langskomen en ernaar vragen of u kunt bijvoorbeeld op ‘Facebook’ het filmpje bekijken.

Wie gaan er allemaal deze uitdaging aan?

Wenters Sportsclub
Like ons