Maak gratis kennis met ‘Slow Joggen’

Na twee succesvolle seizoenen komt hardlooptrainer Joop Bosma (Het Nieuwe Hardlopen) opnieuw met een cursus ‘Slow Joggen’. Hierbij wordt hij ditmaal ondersteund door Irma Kaal, eveneens een gediplomeerd hardlooptrainer. Op donderdag 27 oktober, van 19.00 tot 19.30 uur, organiseren ze een gratis kennismakingsworkshop ‘Slow Joggen’ bij de Kruidentuin (Lenteklokje 3) in Twello.

 

Joop geeft al decennialang hardlooptrainingen. Sinds enkele jaren heeft hij zich gericht op een andere techniek van hardlopen, met als doel om zo lang mogelijk zonder zuurstofschuld te kunnen lopen. Met andere woorden, hardlopen zonder verzuring en buiten adem te raken. Hij heeft de techniek zichzelf eigen gemaakt en er zelfs een marathon meegelopen. Met zijn enthousiasme en overtuiging is hij vervolgens workshops gaan geven, waaronder in Twello. Hieruit is dus een nieuwe loopgroep ontstaan. Joop voert zijn activiteiten uit onder de naam ‘Het Nieuwe Hardlopen’.

 

Wat is Slow Joggen precies?

“Bij Slow Joggen leer je om veel bewuster met je lichaam om te gaan en naar je lichaam te luisteren, waardoor je langer moeiteloos kunt lopen”, legt Joop uit. “De belangrijkste graadmeter is het tempo en het plezier. Slow Joggen is niet leeftijdsgebonden. Elke leeftijdscategorie kan deelnemen.”

“Ben je een wandelaar? Of een hardloper die meer wil genieten van het lopen? Neem dan deel aan de gratis kennismakingsworkshop. Hierin kan je ervaren wat het je kan opleveren”, vertelt Joop overtuigend. Vervolgens is er een mogelijkheid om een 10-wekelijkse cursus te volgen, eventueel opgevolgd door een cursus ‘Slow Running’. Dit is een wekelijkse training waarbij conditie, ademhalingstechniek en andere aspecten verder worden eigen gemaakt.

Tijdens de kennismakingsworkshop zal er ook beknopt aandacht worden besteed aan looptechniek, blessures en ademhalingstechniek. Deze gratis workshop vindt plaats op donderdag 27 oktober. De 10-wekelijkse cursus start vanaf donderdag 3 november en duurt tot donderdag 19 januari. De cursus start altijd om 19.00 uur vanaf de Kruidentuin, Lenteklokje, 7392 AJ Twello. Opgeven voor de workshop kan via hetnieuwhardlopen@gmail.com of bel 06-28269253 (Joop Bosma).

Guus Kroes (Mens en Welzijn Voorst)
Volg mij via