Terugblik Voorster Sportweek

Tijdens de jaarlijkse Voorster Sportweek (VSW) zet ‘Team Voorst Actief’, samen met verschillende partners, de gemeente in beweging. Eigenlijk doen ze dat het gehele jaar door, maar tijdens die ene week in april wordt er extra veel georganiseerd. Zo was er dit jaar een voorstelling, ging de Diabetes Challenge van start, was er een ‘Beweegfeest’ op het Marktplein, een workshop aangepast tafeltennis en nog veel meer. Een korte terugblik.

 

De VSW werd maandagavond afgetrapt met de voorstelling ‘Kom op nou jongens’ in de kantine van SV CCW’16 in Wilp. 34 aanwezigen luisterde geboeid naar het verhaal over het effect van ‘positief coachen’ op de prestaties binnen de sportclub en daarbuiten. Het was een humoristisch verhaal met handige tips en handvatten die je gelijk kan toepassen in de praktijk.

 

Op dinsdag ging ‘Stap voor Stap: Diabetes Challenge Voorst’ officieel van start bij het gemeentehuis. Na een korte introductie werd er natuurlijk samen bewogen door te wandelen. De komende maanden wordt de Diabetes Challenge verder uitgerold volgens de bekende principes. Mensen die nog mee willen doen kunnen zich aanmelden via senna@voorstactief.nl

 

Woensdag werd het Marktplein weer omgetoverd tot een beweegplein. JOB Motorsport bood jeugdigen (vanaf 4 jaar) een eerste kennismaking met de kartsport. SV Twello was aanwezig om een clinic Freerunning te verzorgen. Er kon gevoetbald worden in een panna-kooi en er was veel belangstelling voor de ‘Driewieltestdag’ van Mens en Welzijn Voorst en de Fietsersbond. Helaas konden de judo- en racerunnerclinic niet doorgaan vanwege het regenachtige weer.

 

Het aangepast sporten stond donderdag in de spotlights. Zo organiseerde Sem (projectmedewerker sportstimulering) een geslaagde workshop aangepast tafeltennis in de Kruidentuin. Sem vertelde over zijn weg naar de Olympische spelen en er werden ervaringen uitgewisseld over het sporten met een beperking. Uiteraard werd er ook fanatiek en enthousiast mee gedaan door zo’n 40 mensen.

 

Het team van Voorst Actief kijkt terug op een waardevolle week vol verbindende activiteiten voor jong en oud. Op sociale media (Voorst Actief en Voorst Actief on Tour) zijn verschillende foto’s terug te vinden. Houd deze kanalen of de website www.voorstactief.nl in de gaten voor toekomstige activiteiten.

 

Guus Kroes (Mens en Welzijn Voorst)
Volg mij via