Beursvloer levert weer vele mooie matches op!

Woensdag 2 november stond er ‘eindelijk’ weer een maatschappelijke Beursvloer gepland voor partijen uit de gemeente Voorst. Rinet Brinks (organisatie) benadrukte in haar openingswoord dat het na een pittige coronaperiode extra fijn was elkaar weer ‘live’ te treffen om te kunnen handelen met gesloten beurs. Ruim 40 partijen (80 personen) waren er aanwezig in een sfeervolle Kruidentuin te Twello. Samen kwamen zij tot zo’n 50 matches.

 

Na het openingswoord van Rinet opende wethouder Peter Wormskamp de handel officieel met een klap op de gong. Vervolgens hadden de aanwezigen een uur de tijd om tot matches te komen. ‘Van contact naar contract’ is het credo van de maatschappelijke Beursvloer. Het is een lokaal evenement waarbij maatschappelijke organisaties en het bedrijfsleven elkaar ontmoeten. Het bedrijfsleven doet aan Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen door aanbiedingen te doen in de vorm van kennis, personele inzet, goederen en/of faciliteiten. Maatschappelijke organisatie, zoals verenigingen of stichtingen, maken hier gebruik van en leveren een passende tegenprestatie.

 

Voor het eerst sinds 2018 vond dé Beursvloer dus weer plaats. Ditmaal in de Kruidentuin alwaar cliënten van de Passerel de gehele catering verzorgden. Zo hadden ze soep, broodjes en hapjes zelf gemaakt en dat viel erg in de smaak onder de bezoekers. Met een glimlach werd alles uitgeserveerd en bereid. De locatie zelf was sfeervol verlicht en praktisch ingericht zodat deelnemende partijen elkaar gemakkelijk konden vinden.

 

Inspirerende matches

De organisatie blikt erg tevreden terug op deze zesde editie. Ondanks enkele afmeldingen op het laatste moment was er een breed pallet aan organisatie en bedrijven aanwezig. Van de Zonnebloem tot aan sportverenigingen en van hoveniers tot marketingspecialisten. Het resulteerde in zo’n 50 officiële matches. Rinet (organisatie) benadrukt: “Het gaat natuurlijk om de kwaliteit van de contacten, niet zozeer om de kwantiteit (waarmee ze doelt op het aantal matches, red.). Ik heb veel positieve geluiden gehoord over de onderlinge ontmoetingen en er zijn heel veel contactgegevens uitgewisseld. Dat is enorm waardevol.”

 

De organisatie van het evenement was in handen van Mens en Welzijn Voorst. Daarnaast deden ze zelf ook mee aan de beursvloerhandel. Medewerkers van de welzijnsorganisatie vertellen opgetogen over de matches die ze reeds gesloten hebben: “We hebben al vrijkaartjes voor het zwembad, speciaal voor jonge mantelzorgers, bemachtigd. Daarnaast een mooie overeenkomst met Pitch & Putt Bussloo gesloten en samen met Fitfabriek de Baard gaan we een beweegactiviteit vormgeven in Klein Twello.”

 

Ook de andere partijen keerden opgetogen huiswaarts. Zo kwamen Univé en Stichting Vier het leven tot een mooie match. Medewerkers van Univé worden gastvrouw/heer tijdens het ‘Vier het Leven Matinee’. Hierbij halen ze ouderen op van huis en mogen ze zelf gratis mee naar een voorstelling of concert. Een ander mooi voorbeeld kwam van WSV de Boei en Team Voorst Actief. Laatstgenoemde organiseert een outdoordag op Bussloo waarbij WSV de Boei kano’s ter beschikking stelt en indien mogelijk een zeilclinic verzorgt. Als tegenprestatie kan WSV de Boei de website voorstactief.nl gebruiken voor het promoten van activiteiten evenals sociale media-kanalen van Voorst Actief.

 

Als klap op de vuurpijl waren er ook nog cheques te verdienen á €250,- voor matches die bijdroegen aan ambities uit het lokale sport- en beweegakkoord. Vijf van deze cheques werden er uitgedeeld door Arjan de Valk en Karin van Veen-Peet van de regiegroep. “Op deze manier hopen we een nieuwe initiatieven op het gebied van sport en bewegen op weg te helpen. ‘Stimuleringsbudget’ noemen we dat. Alle partners van ons akkoord kunnen daar overigens gebruik van maken”, legt Arjan uit.

 

Na een afsluitende netwerkborrel keerde de 80 bezoekers weer huiswaarts. Foto’s zijn terug te vinden op de sociale kanalen van Beursvloer Voorst. Wanneer de volgende Beursvloer Voorst gepland staat is nog niet bekend. Mogelijk over een jaar al, want er blijkt voldoende behoefte te zijn aan deze vorm van lokaal samen- en netwerken.

Klik hier voor meer foto’s van deze geslaagde editie!

Guus Kroes (Mens en Welzijn Voorst)
Volg mij via
Laatste berichten van Guus Kroes (Mens en Welzijn Voorst) (alles zien)