Sportinstuiven één groot succes!

In de herfstvakantie heeft team Voorst Actief diverse sportinstuiven georganiseerd voor kinderen in de leeftijd van 2 t/m 12 jaar in Twello en Klarenbeek.

Sportinstuif voor kinderen in de leeftijd van 4 t/m 12 jaar.
Op dinsdag 25 oktober 2022 en donderdag 27 oktober 2022 zijn sporthal Jachtlust in Twello en sporthal MFC Klarenbeek omgebouwd tot één sport- en beweegparadijs. Ruim 150 kinderen hebben meegedaan met de diverse sport- en spelactiviteiten. De kinderen konden meedoen  met te gekke activiteiten, zoals: voetbal, tennis, skateborden, trailbike, hockey, trampoline springen, stormbaan, circus. Het programma was opgedeeld in een ochtend- en middagprogramma. In de ochtend waren de kinderen in de leeftijd 4 t/m 7 jaar aan de beurt. In de middag was het de beurt aan de 8 t/m 12 jarigen. Aan het einde van de ochtend en middag waren alle kinderen moe en voldaan en bleef voornamelijk het enthousiasme hangen. We kunnen terug kijken op twee geslaagde sportinstuiven. De volgende sportinstuif vindt plaats in de voorjaarsvakantie op dinsdag 28 februari 2023 in Twello en donderdag 2 maart 2023 in Klarenbeek.

Peuter- en Kleuterinstuif
Op woensdag 26 oktober  2022 hebben ruim 25 peuters en kleuters samen met hun papa, mama, opa of oma meegedaan met de Peuter- en Kleuterinstuif. Sporthal Zuiderlaan was omgetoverd tot één beweegplein. De kinderen gingen samen met hun papa, mama, opa of oma op ontdekkingsreis door de zaal.  1,5 uur lang konden de kinderen zich uitleven bij verschillende beweegactiviteiten. Van klimmen, klauteren en schommelen tot mikken, rollen en balanceren. Voor iedereen waren er te gekke activiteiten te doen. Het plezier bij de kinderen tijdens de activiteiten was duidelijk van hun gezichten af te lezen. Na afloop van de activiteit liepen de kinderen licht vermoeid de sportzaal uit. Ze kregen nog een lekkere beker ranja met daarbij een stukje fruit aangeboden. De reacties van kinderen, ouders en verzorgers waren positief. De organisatie kijkt terug op een geslaagde activiteit.

De ouder- en kindinstuif is georganiseerd door team Voorst Actief in samenwerking met SV Twello. SV Twello is één van de aanbieders van ‘bewegen met nijntje’ in de gemeente Voorst. De ouder- en kindinstuif is een initiatief vanuit het lokale sport- en beweegakkoord.

Voorst Actief
Volg ons
Laatste berichten van Voorst Actief (alles zien)