Partner in de Spo(r)tlight: Heleen Eshuis

De partners van het lokale sport- en beweegakkoord verdienen een plekje in de spotlight. Althans, dat vinden wij van de regiegroep. Daarom willen we wekelijks één partner uitlichten…

 

  1. Naam:

Heleen Eshuis

 

  1. Betrokken bij het SB-akkoord vanwege:

Ik ben betrokken bij het sport akkoord omdat ik avontuurlijke, groene buitenruimtes voor kinderen ontwerp waar je goed en op veelzijdige manieren kunt bewegen. Ik vind het belangrijk om kinderen buiten te activeren. Elke dag is het buiten anders. Er is veel meer ruimte dan in een klaslokaal, er is frisse lucht en veel te beleven.

 

  1. Hoe ga jij bijdragen aan een fitter Voorst?

Ik draag bij door samen met de verschillende partners een mooi aanbod neer te zetten. Zo gaan we ‘natuur voor gezondheid’ implementeren en mensen uitnodigen meer naar buiten te gaan. Meer informatie volgt later dit jaar!

 

  1. Voor welke actie uit het akkoord ga jij je inzetten?

Ik vind met name elkaar versterken en samenwerken belangrijk, dus in de buurt, toegankelijk en het goede voorbeeld zijn. Met name een gezonde lifestyle is investeren in jezelf!

 

  1. Voldoe jij aan de NNGB (Nederlandse Norm Gezond Bewegen)?

Zeker! 30 minuten bewegen per dag is voor iedereen mogelijk, ik denk dat het heel belangrijk is om te kijken naar mogelijkheden in plaats van beperkingen. Dus ben je fysiek beperkt door een reden, kijk naar wat wel kan! Zo vind ik stoel yoga een prachtig voorbeeld van wat er wel kan. Daarbij kan een persoonlijke trainer je goed ondersteunen.

 

  1. Jouw mooiste sportmoment?

Ik heb er enkele! Ik vond mijn eerste 1/8 triatlon van Bathmen fantastisch. Mentaal word je dan zo uitgedaagd; het feit dat je na het wielrennen nog eens moet gaan hardlopen vond ik in mijn hoofd pittig. Je gedachten zijn heel bepalend. Uitzetten en doorgaan, en dan ervaren dat het lukt. Fantastisch.

Op de fiets de Alpe d’Huez en Mont Ventoux waren ook echte hoogte punten.

Mijn andere sportmoment is een langere; namelijk 2 weken lopen op hoogte tussen 4.500 en 5.000 meter in de bergen was ook een prachtige challenge. De combinatie tussen inspanning en een andere cultuur zijn heel waardevol.

 

  1. Wie was/is jouw sportieve idool?

Toen ik 16 was Robby Naish (windsurfer) maar nu heb ik geen idolen.

Voor mij zijn de trainers & vrijwilligers van VVV Voorst (en alle andere sportverenigingen) toppers! Grote complimenten voor iedereen die vrijwillig elke week er staat.

 

  1. Keuze: Eerste, tweede of derde helft?

Alle 3! De gehele wedstrijd met elkaar en daarna met elkaar door naar de gezonde kantine.

 

  1. Keuze: individuele of teamsport?

Combinatie van beiden!  Het met elkaar sporten en elkaar stimuleren is zo fijn om te starten en door te gaan met sporten, dat heb ik wel nodig en ik vind het heel gezellig. Individueel als ik voor iets aan het trainen ben (bv de Mont Ventoux) dan vind ik het ook fijn om te focussen en te gààn zonder afgeleid te worden.

 

  1. Wat is jouw (sport)droom voor de gemeente Voorst?

Spelende kinderen op het plein, op straat! De uitdaging om kinderen meer te laten bewegen is groot, het beeldscherm heeft zo’n grote aantrekkingskracht. Ik denk dat scholen en kinderopvang hier een grote rol in kunnen spelen. Zo heb ik in Nijverdal een daily mile ontworpen; elke dag gaan de kinderen een bepaalde route lopen. De resultaten zijn fantastisch als je kijkt hoe geconcentreerd kinderen daarna zijn.

 

11:  Welke partner zou je de volgende keer in de spo(r)tlight willen zien en wat zou jij hem/haar willen vragen?

Rabobank Apeldoorn – ik ben benieuwd naar hun visie op gezonde leefstyle en sport en hoe zij ondersteunen!

Guus Kroes (Mens en Welzijn Voorst)
Volg mij via