Partner in de Spo(r)tlight – Joris Braakhekke van de Rabobank

De partners van het lokale sport- en beweegakkoord verdienen een plekje in de spotlight. Althans, dat vinden wij van de regiegroep. Daarom willen we wekelijks één partner uitlichten in deze rubriek.

 

 1. Naam:

Joris Braakhekke

 

 1. Betrokken bij het SB-akkoord vanwege:

Als Rabobank Apeldoorn en omgeving zijn wij betrokken bij zowel het sport- en beweegakkoord van de gemeente Voorst maar ook het sport- en beweeg akkoord van de gemeente Apeldoorn. Dit omdat wij sporten en bewegen belangrijk vinden en dit van harte ondersteunen.

 

 1. Vraag van Heleen Eshuis: Wat is jullie visie op gezonde leefstyle en sport en hoe ondersteunen jullie deze?

Rabobank vindt een gezonde leefstijl en sporten belangrijk en daarom investeert de bank hier ook veel in. Rabobank biedt het verenigingsleven Verenigingsondersteuning om lokale verenigingen te versterken. Daarnaast heeft Rabobank Apeldoorn en omgeving het afgelopen jaar ook weer de Rabo ClubSupport campagne gehouden. Dit heeft veel lokale sportverenigingen een mooi bedrag opgeleverd. Wat leuk is om te zien, is dat bij de Voorster sportverenigingen veel betrokkenheid van hun leden is. De top drie van verenigingen met de meeste donaties waren allen Voorster sportverenigingen. Als laatste worden medewerkers van Rabobank Apeldoorn en omgeving in deze lockdown ook gestimuleerd om in beweging te blijven door het centraal versturen van vitaliteitstips, uitnodigingen voor (wandel)Ommetjes, een half uurtje virtuele training van een personal trainer in de week etc. Leuk en gezond om aan mee te doen!

 

 1. Hoe ga jij bijdragen aan een fitter Voorst?

Door zelf actief te sporten en het sport- en beweegakkoord namens Rabobank Apeldoorn en omgeving te blijven ondersteunen.

 

 1. Welke actie uit het akkoord spreekt jou aan en waarom?

De actie: ‘Alle basisscholen in de gemeente Voorst gaan aan de slag met bewegend leren’ vind ik een hele gave. Sporten onder kinderen vind ik enorm belangrijk omdat het naar mijn idee bijdraagt aan hun fitheid, zelfvertrouwen en onderlinge samenwerking. Zoals het spreekwoord zegt: ‘Jong geleerd is oud gedaan’ en hiermee leg je een mooie basis voor het bewegen op latere leeftijd.

 

 1. Hoe houd je jezelf (en/of je medewerkers/leden) gezond en fit?

Mijzelf houd ik gezond door te bewegen. Dat betekent in deze huidige lockdown regelmatig wandelen en hardlopen. Normaal gesproken zit hier nog voetbal bij. Daarnaast proberen we thuis een beetje op onze voeding te letten.

 

 1. Wat doet sport met jou?

Het zorgt voor een fit gevoel, beter uithoudingsvermogen in sport maar zeker ook in werk en je krijgt er zin van om nieuwe dingen te doen.

 

 1. Hoe vaak kan jij opdrukken? (En zou je daar niet eens wat aan doen? 😜)

30 keer

 

 1. Keuze: lokale groente of supermarkt?

Lokale groente bij de groenteboer en in de supermarkt.

 

 1. Keuze: Wandelen of hardlopen?

Hardlopen

 

 1. Heb je nog een (sport)wens voor de gemeente Voorst?

Ik hoop dat iedere inwoner van Voorst in de gelegenheid kan worden gesteld om te sporten of bewegen waarbij beperkende zaken zoals geld, kleding en materialen geen rol spelen.

 

Welke partner zou je de volgende keer in de spo(r)tlight willen zien en wat zou jij hem/haar willen vragen?

In de volgende spo(r)tlight wil ik graag Thumbs Up zien en ik wil graag weten hoe communicatie bij kan dragen aan een fittere gemeente.

Guus Kroes (Mens en Welzijn Voorst)
Volg mij via