Partner in de Spo(r)tlight: Kirstie’s Spirit

De partners van het lokale sport- en beweegakkoord verdienen een plekje in de spotlight. Althans, dat vinden wij van de regiegroep. Daarom willen we wekelijks één partner uitlichten in deze krant. Deze week is het de beurt aan Kirstie Mekking van Kirstie’s Spirit!

 

 1. Naam:

Kirstie Mekking

 

 1. Betrokken bij het SB-akkoord vanwege:

Ik heb van het sportakkoord gehoord via Wilco Van Rooijen en was meteen enthousiast. Ik wilde graag betrokken zijn omdat sport en bewegen een ontzettend mooi middel is voor kwaliteit van leven; gezondheid, plezier, vriendschappen, jezelf leren kennen, en een langer gezond leven.

 

 1. Vraag van Wilco: Wat kan jij voor onze gemeente betekenen?

Mijn wens is om in Voorst mijn praktijk Fitness Oncologie op te zetten. Om mensen die tijdens en na de behandeling van Kanker fitter te maken. Onderzoek heeft uitgewezen dat het herstel vele malen beter en sneller gaat. Of zelfs al voor de behandeling kan je beginnen om jezelf fysiek te trainen. Ze noemen dat Better in- Better out

 

 1. Hoe ga jij bijdragen aan een fitter Voorst?

Hopelijk via een mijn vorige antwoord. Daarnaast zou ik graag meer mensen uit de gemeente Voorst zien winterzwemmen. Ik heb het geleerd bij Ewout Staartjes van de walrussenclub. In eerste instantie leek het me vreselijk het koude water in maar het heeft iets heel bijzonders voor je mind en is ontzetten goed voor je lijf. Zo houdt je ziektekiemen in toom. Het is ‘gratis gezondheid’ zeg maar!

 

 1. Welke ambitie uit het akkoord spreekt jouw aan en waarom?

Ambitie nr. 3: ‘We stimuleren sport onder kwetsbare doelgroepen door het ontwikkelen van doelgerichte aanpakken’. Ik vind het belangrijk dat kwetsbare mensen kunnen sporten. Het geeft zoveel meer dan alleen bewegen.

 

 1. Waar ben je trots op?

Dat ik mijn eigen zzp bedrijf heb. Nooit gedacht dat ik een eigen bedrijf zou hebben. Kirstie’s Spirit. Spirit heb ik er bij gekozen omdat ieder mens zijn of haar spirit in zich heeft.  Soms moet deze aangeboord en gevoeld worden om vervolgens een gezonde leefstijl te omarmen.

 

 1. Weet je wat een burpee is?

Hahaha! Ja, dat is een oefening die de meeste  mensen vreselijk vinden 😉

 

 1. Wat heb jij (doormiddel) van sport geleerd?

Ik sport zo’n beetje heel mijn leven al. Kleutergym, turnen, judo, rugby en uiteindelijk atletiek. Wat ik heb geleerd in de sport is dat je door moet zetten. Niet je koppie laten hangen als het een keer niet lukt. Als je iets wilt ga er dan voor. Mijn motto is ‘the body achieves what the mind believes’. Je hoofd is zo sterk dat het je lichaam beïnvloed.

 

 1. Keuze: zitten of staan?

Soms  wel zitten hoor, hahaha! Ik sta zoveel met mijn werk als personal trainer dat ik het heerlijk vind om lekker te zitten 😉

 

 1. Keuze: Kracht- of duursport?

Ik ben van nature een krachtsporter maar ik zou zeggen en beide wat. Alles met mate. Zo sta ik er ook in wat betreft voeding. Alles met mate, maar wel zoveel mogelijk biologisch.

 

 1. Wat is jouw (sport)droom voor de gemeente Voorst?

Voor nu dat alle sportaccomodaties weer open gaan en iedereen met hart en ziel zijn of haar sport weer kan beoefenen.

 

 1. Welke partner zou je de volgende keer in de spo(r)tlight willen zien?

Ik zou het stokje willen doorgeven aan Heleen Eshuis van ‘In het wild’

Guus Kroes (Mens en Welzijn Voorst)
Volg mij via