Guus & Ingrid zetten zich in voor ‘inclusief sporten’

Inclusief sporten: Dichtbij en toegankelijk

Hoi! Wij zijn Ingrid de Croon en Guus Kroes. Vanwege ons werk hebben we beide veel affiniteit met de lokale sport. Ingrid is namelijk beleidsadviseur sport & bewegen bij de gemeente Voorst en Guus is buurtsportcoach bij Mens en Welzijn Voorst. Namens de regiegroep gaan wij ons inzitten voor het eerste thema: ‘inclusief sporten: dichtbij en toegankelijk’.

 

Sport is namelijk iets moois, iets unieks, ook al lijkt het zo gewoon. Je wordt er blij van, het verbindt en het houdt je gezond. Helaas is deelname aan sport niet voor iedereen vanzelfsprekend. Ook in onze gemeente zijn er kwetsbare groepen die de weg naar het sportaanbod niet weten te vinden of daarbij hulp nodig hebben. Daar willen we graag wat aan doen. Bijvoorbeeld in samenwerking met de buurtsportcoach aangepast sporten, het Jeugdfonds Sport en we hebben de ambitie een lokaal Volwassenen Sportfonds op te richten.

 

Daarnaast willen we er voor zorgen dat alle buitensport- en beweegvoorzieningen openbaar toegankelijk én bekend zijn. Het zou toch mooi zijn als iedereen er ten aller tijden gebruik van kan maken. Betreffende de binnensportaccommodaties willen we er voor zorgen dat de beschikbare capaciteit optimaal wordt benut.

 

Doe mee!

Genoemde ambities worden vertaald naar verschillende concrete acties in het akkoord. Om die acties uit te voeren hebben we hulp nodig. We kunnen het namelijk niet met de regiegroep alleen. Wil jij sporten voor iedereen bereikbaar maken? Wordt jij enthousiast van één van de acties? Of heb jij een ander lumineus idee? Kom met ons in contact via sportakkoord@voorstactief.nl met als onderwerp ‘Inclusief sporten’ of meld je aan via deze link.

 

Alvast bedankt en tot snel!

Voorst Actief
Volg ons
Laatste berichten van Voorst Actief (alles zien)