Arjan & Karin gaan voor ‘vitale sportorganisaties’

Vitale sportaanbieders: oog voor elkaar

Dag, wij zijn Arjan de Valk en Karin van Veen,

Binnen het sport- en beweegakkoord hebben wij “Vitale Sportorganisaties” als speerpunt genomen.

Waarom?

Omdat kleine én grote sportverenigingen behalve verschillen ook heel veel overeenkomsten en uitdagingen hebben. Daar moeten we samen de schouders onder kunnen zetten. Voorbeelden zijn; het behouden van jeugd, het zoeken naar en binden van vrijwilligers, de ervaringen binnen een tak van sport en zo is er nog veel meer.

Het doel is om alle inwoners van de gemeente Voorst in beweging te krijgen. Dat kunnen we bereiken door oog te hebben voor elkaar. Door samenwerking op diverse gebieden en als sportaanbieders de handen in één te slaan en elkaar te versterken waar mogelijk.

Het vraagt om breder te durven denken en kijken dan alleen je eigen club, je eigen leden of je eigen dorp.

Hoe?

We willen de Vrijwilligers Centrale Voorst meer in beeld brengen, ontmoetingen realiseren tussen sportaanbieders en potentiële vrijwilligers om kennis te maken om te zien wat men voor elkaar kan betekenen, een netwerk organiseren van verenigingen waarin zij expertise kunnen delen en elkaar kunnen inspireren, wellicht tot samenwerking kunnen komen.

Wat hebben we nodig; misschien wel jou!

Durf jij over grenzen te kijken, mogelijkheden te zien in samenwerkingen en delen van kennis op diverse onderwerpen binnen het kader van Vitale Sportorganisaties? Dan hebben we jou nodig om dit onderdeel van het Sport- en beweegakkoord te laten “leven “binnen de gemeente Voorst!
Meld je aan via sportakkoord@voorstactief.nl met als onderwerp Vitale sportaanbieders.

Hopelijk zien we je snel.

Voorst Actief
Volg ons
Laatste berichten van Voorst Actief (alles zien)