Wilco & Lugo willen ‘samen bouwen’ en ‘inspireren’

Topsport die inspireert: het goede voorbeeld

Binnen het sport- en beweegakkoord hebben wij “Topsport inspireert” als speerpunt gekozen.

Wij zijn Lugo Schoonman en Wilco van Rooijen. Lugo is manager bij het zwembad De Schaeck in Twello. Wilco is bergbeklimmer en ondernemer met een heldere filosofie: dromen, durven, delen, DOEN!

Wij zijn allebei gek van sport en bewegen. Niet alleen als sport maar ook als lifestyle. Het gaat namelijk over kwaliteit van leven. Daarbij hoort ook bijvoorbeeld gezonde voeding die je oersterk maakt. Weet wat geeft energie en wat kost energie? Daarom zetten we ons bijvoorbeeld in voor de gezonde sportkantine samen met teamfit (www.teamfit.nl)

Maar (top)sport inspireert ook! Wilco heeft als extreem bergbeklimmer zijn droom om de hoogste berg van de wereld te beklimmen de Mount Everest (8850m) behaald. En dan ook nog eens zonder gebruik te maken van extra zuurstofflessen. Hij beklom de 7 hoogste toppen op alle wereld continenten en bereikte ook nog eens op eigen kracht de Noord- en de Zuidpool. Dit succes wil Wilco graag doorgeven met de lessen die hij leerde.

Lugo heeft tot en met hij 55 jaar werd twee maal in de week 20 km hard gelopen. Maar heeft sinds vorig jaar een nieuwe heup en zwemt daarmee 5 maal in de week 1500 meter. “Ondanks mijn beperkingen blijft sport en bewegen mijn fitheid en gezondheid positief beïnvloeden”, aldus Lugo.

Je kunt groot dromen, maar het begint met vandaag de eerste stap zetten en daarna volhouden maar vooral de kunst om te genieten van een gezonde geest in een gezond lichaam. Iets wat we elke dag nodig hebben en waar we nooit te oud voor zijn.

“Alleen loop je harder, samen kom je verder!” Daarom hebben we ook jou nodig, kom ons versterken met ideeën en enthousiaste. Samen bouwen we het team om ook hierin nog meer plezier en impact te maken.

Informeer of neem gewoon contact met ons op: sportakkoord@voorstactief.nl

 

Met sportief en inspirerende groet,

Lugo en Wilco.

Voorst Actief
Volg ons