Van Niel doneert jubileumbedrag aan Jeugdfonds Sport Voorst

Op 4 september overhandigden Cees en Norbert van Niel van Van Niel Installatietechniek in Twello een cheque ter waarde van € 5.000 aan Stefan Groothuis, de ambassadeur van Jeugdfonds Sport en Cultuur Gelderland. Van Niel Installatietechniek vierde donderdag 21 juni j.l.haar 60-jarige jubileum en vroeg haar gasten om bij wijze van cadeau een donatie over te maken ten gunste van het Jeugdfonds Sport Voorst.

Een bedrijf runnen is ook topsport
Zowel vader als zoon hebben affiniteit met sporten. Vader Cees was een niet onverdienstelijke schaatser maar moest door fysieke problemen de topsport laten. En zoon Norbert deed een sportopleiding, was gymleraar en speelde jarenlang een aardige pot voetbal in Voorwaarts 1. Beiden maakten gaandeweg een volledige switch naar het installatiebedrijf. Cees van Niel: “Een bedrijf runnen is topsport. Het is teamwork. En na een verkeerde beslissing moet je nooit je kop laten hangen. Dat kan in de sport ook niet”. Norbert van Niel wil die topsport in het bedrijf houden zoals zijn vader die bedreven heeft: “We willen openheid en transparantie binnen het bedrijf. Pas dan is het een echt team”.

Blij en trots
Cees van Niel is verheugd met dit mooie totaalbedrag dat hun gasten ter gelegenheid van het jubileumfeest hebben overgemaakt: “Erg blij en trots zijn Norbert en ik dat wij deze cheque kunnen overhandigen aan voormalig topschaatser Stefan Groothuis en dit bedrag kunnen doneren aan het Jeugdfonds Sport Voorst!” Het Jeugdfonds Sport maakt het mogelijk dat kinderen en jongeren uit gezinnen met weinig geld, toch lid kunnen worden van een sportclub. Het Jeugdfonds Sport betaalt voor hen de contributie en in bepaalde gevallen de benodigde attributen.

 

Bredenoord trakteert 80 kinderen op sportlidmaatschap

Bredenoord trakteert kinderen op sportlidmaatschap naar aanleiding van 80 jarig bestaan

Jeugdfonds Ambassadeur Stefan Groothuis heeft uit handen van directeur Jaap Fluit van Bredenoord een cheque ontvangen van €20.000. De feestelijke uitreiking vond plaats tijdens de vriendjes en vriendinnetjes middag van Team Voorst Actief bij sportclub Teuge.

Bredenoord
Bredenoord is een onafhankelijk familiebedrijf dat energiesystemen ontwikkelt, levert, onderhoudt en exploiteert, en zo haar klanten voorziet van energiezekerheid. In 2017 bestond Bredenoord 80 jaar en wil dat niet onopgemerkt voorbij laten gaan in de regio waar het 80 jaar geleden allemaal begon!

Jaap Fluit, algemeen directeur “Elke dag zijn we non-stop bezig met het leveren van energie, en dit al 80 jaar. En die energie geven we graag door. Het Jeugdfonds is voor jonge kids en gezinnen van grote waarde. Het is zo mooi om te zien wat voor een positief effect sporten heeft op kids en op hun ontwikkeling. En dat gunnen we ieder kind natuurlijk. Met dit bedrag kunnen we 80 kids een jaar lang laten sporten en daar krijgen wij nou energie van.

Jeugdsportfonds en Cultuurfonds bijeenkomst in Ede

Stefan Groothuis: ‘werken aan een beweegmaatschappij begint bij de jeugd’.

Tijdens de inspirerende bijeenkomst van het Jeugdsportfonds Gelderland en het Jeugdcultuurfonds met als dagvoorzitter de energieke en humoristische Harm Edens, vertelde ambassadeur van het Jeugdsportfonds Stefan Groothuis wat sport voor hem betekent. De gemeente Voorst was met JSF ambassadeur Stefan Groothuis en wethouder Sport Hans van der Sleen goed vertegenwoordigd. Jeugdsportfonds voorzitter en burgemeester van de gemeente Voorst Jos Penninx was helaas verhinderd.

   

Samenwerkingsovereenkomst Jeugdsportfonds 3 jaar verlengd

Samenwerking met Jeugdsportfonds verlengd tijdens sportevent De Beele

Wethouder Hans van der Sleen van de gemeente Voorst en bestuurslid Ap Lammers van het Jeugdsportfonds (JSF) Gelderland ondertekenden donderdagmiddag 16 maart 2017 een nieuwe overeenkomst om hun samenwerking te verlengen. De samenwerking met het JSF is in 2012 gestart. Het JSF creëert sportkansen voor kinderen, van 4 tot en met 18 jaar, die leven in gezinnen waar de financiële middelen ontbreken om lid te worden van een sportvereniging. Het JSF betaalt de contributie en eventueel de benodigde attributen. De gemeente Voorst onderschrijft het motto van het JSF: ‘Alle kinderen moeten kunnen sporten’. Daarom is de succesvolle samenwerking nu met vier jaar verlengd. De ondertekening vond plaats op het terrein van orthopedagogisch centrum De Beele met aansluitend een sportevent voor de jongeren van De Beele.

Rotary Club Voorst laat 6 extra kinderen sporten
Verschillende organisaties die met kinderen werken en sportverenigingen met jeugdleden waren, op uitnodiging, bij de ondertekening aanwezig voor de uitbreiding en versterking van het netwerk van het Jeugdsportfonds. Het officiële gedeelte ging van start met korte toespraken van Ap Lammers, wethouder Hans van der Sleen en Ard Hengeveld de voorzitter van Rotary Club Voorst. Daarna gaven Merlin Bos (JSF) en de ambassadeur sport en bewegen van de gemeente Voorst, Robert Horstink, een presentatie over de samenwerking van het JSF en de gemeente. Ook een aantal jongeren van De Beele kan sporten met behulp het JSF. Een mooi gebaar was de overhandiging van een cheque ter waarde van € 1.500 door de Rotary Club Voorst. Dit bedrag maakt het mogelijk dat zes extra kinderen in de gemeente Voorst een jaar lang lid kunnen worden van een vereniging om te sporten. Preventie en gezondheid zijn, onder meer, goede doelen waar de Rotary Club zich voor inzet. De jongeren van de Beele trakteerden de genodigden op zelfgemaakte, en geheel in JOGG (Jongeren op Gezond Gewicht)-stijl, gezonde hapjes.

Sportevent voor jongeren De Beele
Na het officiële gedeelte waren er verschillende sport- en beweegactiviteiten voor de jongeren van De Beele. Zoals op voetbalgebied een interactieve Sutu voetbalmuur en Smartgoals met FIFA games van X-Perience, 4 tegen 4 voetbalclinics van Zportz en een Freestyle- en panna clinic van Pelota, waarna alle jongeren hun ware staatvoetbal skills showden. Kootje, de mascotte van Go Ahead Eagles, was ook hierbij aanwezig. Docente Charell Peters van Create verzorgde een workshop Streetdance. De jongeren namen vol enthousiasme deel aan alle verschillende sportactiviteiten, en genoten hier zichtbaar van op het zonnige terrein van de Beele.