nijntje beweegdiploma SV Twello

Geef je kind nu op voor het nijntje beweegdiploma!

Vanaf woensdag 4 maart kunnen peuters en kleuters bij SV Twello weer meedoen aan de lessen van het nijntje beweegdiploma.

Spelenderwijs goed leren bewegen, daar draait het om tijdens de lessen van het nijntje beweegdiploma. Peuters en kleuters leren hoe ze hun lichaam kunnen gebruiken door veel en gevarieerd te bewegen. Ze ontwikkelen belangrijke spieren die nodig zijn om te kunnen fietsen en zwemmen. Maar ook om goed te leren schrijven op school. SV Twello zorgt er inmiddels al vier jaar voor dat kinderen op jonge leeftijd ook het beweegdiploma kunnen halen!

Waarom een beweegdiploma voor kinderen van 2-6 jaar?

Het halen van een zwemdiploma voor het jonge kind is voor veel ouders de normaalste zaak van de wereld en hoort bij de opvoeding. Het behalen van een beweegdiploma voor het jonge kind is nog niet zo vanzelfsprekend, maar ó zo belangrijk voor de motorische en sociale ontwikkeling van een jong kind.  In de lessen leert je kind allemaal vaardigheden die het nodig heeft om fijn te kunnen bewegen en sporten. Ook leren ze sociale vaardigheden als samen spelen, op je beurt wachten en goed met elkaar omgaan. En wist je dat goed en gevarieerd bewegen het belangrijkste hulpmiddel is bij de ontwikkeling van hun hersenen? Samen goed leren bewegen is dus belangrijk voor je relaties, je hoofd en je lijf. Drie keer winst dus voor je kind!

SV Twello

Gymclubs die het beweegdiploma aanbieden hebben het KNGU-keurmerk ‘beweegdiploma’. Alleen trainers die de speciale opleiding voor het beweegdiploma hebben afgerond, mogen de lessen geven. Zo weet je zeker dat je kind goed les krijgt. SV Twello is de enige sportvereniging in de gemeente Voorst met dit keurmerk.

Nijntje beweegdiploma 1 (2-3 jaar)

Op woensdag 4 maart 2020 er weer een nieuwe lessenreeks van het nijntje beweegdiploma 1 van start bij SV Twello! De lessen vinden plaats op de woensdagochtend van 9.00 tot 9.45 uur in turnhal de Zuiderlaan te Twello. De lessenreeks bestaat uit 18 lessen en is bedoeld voor kinderen van 2 en 3 jaar. Als (groot)ouder mag je fijn samen met je kind bewegen in de zaal!

Nijntje beweegdiploma 2 (4-5 jaar)

Bij voldoende animo wordt er ook gestart met het nijntje beweegdiploma 2, voor kinderen van 4 en 5 jaar. Ook deze lessen worden gegeven op woensdagmiddag in de turnhal (14.00 tot 14.45 uur) en starten vanaf woensdag 4 maart. Net als lessenreeks 1 bestaat ook reeks 2 uit 18 lessen en mogen (groot)ouders lekker meebewegen.

Ouder-kind gym

Heeft je (klein)zoon of -dochter het nijntje beweegdiploma 1 gehaald, maar is hij of zij net te jong om door te stromen naar het nijntje beweegdiploma 2? Kom dan op woensdagochtend van 10.00 tot 10.45 uur lekker meedoen aan onze lessenreeks ouder-kind gym! Net als het nijntje beweegdiploma bestaat ook deze reeks uit 18 lessen en beweeg je samen met je (klein)kind in een turnhal vol mogelijkheden!

Praktische informatie

De lessen zullen plaats vinden op woensdag 4 maart, 11 maart, 18 maart, 25 maart, 1 april, 8 april, 15 april, 22 april, 6 mei, 13 mei, 20 mei, 27 mei, 3 juni, 10 juni, 17 juni, 24 juni, 1 juli en 8 juli. De laatste les is speciaal, want dan houden we een beweegfeestje!

De kosten voor zowel het nijntje beweegdiploma als de lessenreeks ouder-kind gym bedragen eenmalig 80 euro. Meer informatie of aanmelden? Neem dan contact met ons op via beweegdiploma@svtwello.nl.

SV Twello
Volg ons
Laatste berichten van SV Twello (alles zien)