Extra geld voor sport voor kinderen met een beperking

Ieder kind moet kunnen sporten. Dat geldt ook voor kinderen met een beperking. Het Jeugdfonds Sport zorgt dat een kind van ouders met een laag inkomen kunnen sporten, ook als het kind een beperking heeft. Voor kinderen met een beperking is er in 2023 extra geld. In dit artikel leest u meer over de spelregels en over de aanvraag.

Wat doet het Jeugdfonds Sport?
Jeugdfonds Sport zorgt ervoor dat ook kinderen van ouders met een laag inkomen kunnen sporten. In 2022 heeft het Jeugdfonds Sport voor 66 kinderen in de gemeente Voorst de kosten van het lidmaatschap van een sportvereniging of de kosten van diplomazwemmen betaald.

Alle kinderen doen mee
Het Jeugdfonds Sport krijgt in 2023 subsidie uit het landelijke programma ‘Alle kinderen doen mee’ (AKDM). Dat maakt het mogelijk om voor kinderen met een beperking een hogere bijdrage te geven. Voor kinderen met een beperking is de bijdrage maximaal € 750,-. De bijdrage is tot eind december 2023 aan te vragen.

Aanvragen van de bijdrage
De aanvraag voor dit budget loopt via een formulier op de website www.allekinderendoenmee.nl. Ouders/verzorgers en kinderen kunnen niet rechtstreeks een aanvraag indienen bij het Jeugdfonds Sport. Alleen erkende intermediairs kunnen de aanvraag indienen. Onder dit artikel staan de contactgegevens. Bekijk alle spelregels voor het Jeugdfonds Sport hier of verder info over deze regeling hier.

Aan de slag!
Hoe gaat het verder? De intermediair dient de aanvraag in. Het Jeugdfonds Sport neemt daarna binnen drie weken een besluit. Is het besluit positief? Dan kan het kind gaan sporten bij de gekozen sportverening. Van de ouders/verzorgers van het kind wordt verwacht dat ze hun kind stimuleren om te sporten.

Voor vragen over het Jeugdfonds Sport Voorst
Voor informatie over het Jeugdfonds sport Voorst kunt u contact opnemen met Harriët Alberts h.alberts@voorst.nl of 06-21346911.

 

Voorst Actief
Volg ons
Laatste berichten van Voorst Actief (alles zien)