Succesvolle start OldStars Tennis bij TC de Schaeck

Vandaag vond de aftrap plaats van OldStars Tennis bij TC de Schaeck in Twello. Met 8 deelnemers zijn de initiatiefnemers enorm tevreden. “Dit is een fantastisch begin” aldus Stefan Kok, bestuurslid van TC de Schaeck.

 

In 2013 introduceerde het Nationaal Ouderenfonds walking football in Nederland. Dit is een aangepaste spelvorm waarbij 60+’ers kunnen voetballen bij een vereniging in de buurt. Sinds 2019 zijn er nieuwe spelvormen ontwikkeld, zoals OldStars walking, handball, tafeltennis, walking hockey en nu dus ook OldStars tennis! TC de Schaeck zag de potentie en stapte hier, in samenwerking met Mens en Welzijn Voorst, in.

 

Veel ouderen willen wel sporten, maar doen het niet (meer). Dit komt bijvoorbeeld doordat er onvoldoende passend aanbod in de buurt is en ouderen vaak fysieke ongemakken ervaren. Ouderen benaderen sport en bewegen op een andere wijze en zij willen ook andere beweegvormen terugzien. Het gaat hier namelijk niet per se om winnen, maar meer om het ontmoeten en meedoen. Zo wordt het brede gezondheidsaspect gecombineerd met een leuke activiteit in een sociale setting. De combinatie tussen het sociale gedeelte, het fysieke gedeelte en de mogelijkheid om daar zelf invloed op te hebben staat daarin centraal. Voor meer informatie over deze spelvorm kan u terecht op: https://oldstars.nl/tennis/

 

“Ontmoeten, meedoen & bewegen en zelfredzaamheid zijn de kernwaarden van OldStars”

 

Bij TC de Schaeck zal er nu elke vrijdag aan OldStars Tennis worden gedaan. De eerste 10 weken heeft u nog de mogelijkheid om eens gratis kennis te maken. Om 10.00 uur wordt er gestart met een kopje koffie waarna men gezellig aan de slag gaat onder leiding van een professionele trainer. Uiteraard wordt er ook gezellig afgesloten zodat het rond 12.00 uur is afgelopen.

 

 

Guus Kroes (Mens en Welzijn Voorst)
Volg mij via