Ouderengym: ‘bewegen en ontmoeten’ gaat weer van start!

Voor veel ouderen geldt dat, naarmate de leeftijd toeneemt, men te maken krijgt met fysieke problemen. Bewegen en alledaagse handelingen worden lastiger om uit te voeren als gevolg van fysieke beperkingen. Speciaal voor deze ouderen wordt de activiteit Ouderengym aangeboden. De activiteit Ouderengym is gericht op de groep ouderen, veelal in de 70+ leeftijd, voor wie het bewegen niet meer zo makkelijk gaat. Om deze reden vindt het bewegen altijd plaats onder de deskundige leiding van een fysiotherapeut die samen met u bekijkt wat uw mogelijkheden zijn.  Wilt u graag werken aan uw conditie en zoekt u ook gezelligheid, dan is Ouderengym iets voor u!
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
De activiteit
Ouderengym gaat om bewegen waarbij er door middel van gevarieerde oefeningen wordt gewerkt aan het verbeteren van uw conditie en het vergroten van uw zelfvertrouwen in eigen kracht en mogelijkheden. Naast bewegingsactiviteiten kunt u binnen Ouderengym ook algemene voorlichting verwachten over gezondheid en veiligheid. Een ander aspect is gezelligheid. Om deze reden wordt er gekozen voor bewegen in groepsverband en is er altijd een koffiemoment opgenomen voor of na het bewegen.

De activiteiten worden aangepast aan het individuele niveau van de deelnemers;  zowel oefeningen op als naast de stoel. Voor iedereen is het mogelijk om op zijn of haar niveau te bewegen. Op deze manier wordt geprobeerd om ouderen te helpen langer zelfstandig en zelfredzaam te kunnen zijn.|

Uitgangspunten voor Ouderengym zijn tevens bereikbare en toegankelijke locaties, het liefst midden in de samenleving en/of wijk. We streven naar een laagdrempelig en betaalbaar aanbod. Wel wordt er voor deelname een kleine bijdrage per les gevraagd van € 2,50.

Locatie Dag en Tijd Startdatum
’t Grotenhuis Woensdag 15.00-16.00 uur 24 augustus
Trefpunt Duistervoorde (Martinushof) Maandag 14.45-15.45 uur 22 augustus
Dorsphuis ‘De Pompe’ in Wilp Donderdag 10.00-11.00 uur 25 augustus
Sportzaal ‘de Olde Schole’ in Terwolde Woensdag 15.00-16.00 uur 24 augustus

Proberen?
Woont u in de gemeente Voorst en wilt u graag eens proberen of  Ouderengym iets voor u is? U bent van harte welkom op één van de locaties om de activiteit eens uit te proberen. Neemt u voor die tijd wel even contact op.

Contact
Voor algemene vragen en informatie over het project Ouderengym kunt u contact opnemen met Gerran Protzman,  Buurtsportcoach van Mens en Welzijn Voorst:

E-mail: g.protzman@mensenwelzijn.nl
Telefoon: 0571-277941

 

Volg mij

Buurtsportcoach Mens en Welzijn Voorst

De Buurtsportcoach in dienst van Stichting Mens en Welzijn Voorst richt zich op de doelgroep ouderen en vervult de functie van sociaal makelaar die sport en bewegen inzet bij het creëren van leefbare wijken en buurten.
Buurtsportcoach Mens en Welzijn Voorst
Volg mij

Latest posts by Buurtsportcoach Mens en Welzijn Voorst (see all)