Bijeenkomst Ouderenvereniging Twello-Terwolde

Zaterdag 10 maart a.s. organiseert de Ouderenvereniging Twello-Terwolde (OVTT) om 14.00 uur een bijeenkomst bij Brasserie Kriebelz in Terwolde. Op deze bijeenkomst gaat Rolf Tijssen een lezing geven (2 x 45 minuten) over hoe je als oudere zo lang mogelijk vitaal en zelfstandig kunt blijven.

Rolf is er vang overtuigd dat ouderen, door zoveel mogelijk zelf te doen en zelfstandig tot een oplossing proberen te komen, sterker en hoopvoller in het leven komen te staan. Dit is tevens de basis van de training/cursus ‘Zeker Bewegen’ dat hij samen met Mens en Welzijn Voorst binnen de gemeente Voorst uitvoert. ‘Zeker Bewegen’ is een korte cursus van 6 lessen voor ouderen die veel ongemak ervaren tijdens het lopen, moeilijk kunnen opstaan en bang zijn om te vallen. Middels een zorgvuldige opbouw (modules) werkt u aan mobiliteit, doelmatig bewegen en balans. U leert gebruik te maken van de juiste spieren en uw lichaam de ruimte te geven voor rekken en strekken. Daarnaast gaat het om ‘zitten’, ‘opstaan’ en ‘omhoog komen’ en richt de training zich op het voorkomen van vallen. Belangrijk is dat u zelf baas bent over uw eigen leerproces en uit de cursus meeneemt wat bij u past.

De bijeenkomst georganiseerd door OVTT is gratis voor iedereen die zin heeft bij te wonen, u krijgt ook nog een kopje koffie of thee!

Volg mij

Buurtsportcoach Mens en Welzijn Voorst

De Buurtsportcoach in dienst van Stichting Mens en Welzijn Voorst richt zich op de doelgroep ouderen en vervult de functie van sociaal makelaar die sport en bewegen inzet bij het creëren van leefbare wijken en buurten.
Buurtsportcoach Mens en Welzijn Voorst
Volg mij

Latest posts by Buurtsportcoach Mens en Welzijn Voorst (see all)