Volleybal international Fleur Savelkoel op bezoek bij OBS de Hietweide

In aanloop naar het WK Volleybal Vrouwen, wat in september en oktober van dit jaar plaatsvindt, bezoeken meerdere Oranje speelsters een basisschool in het kader van het project ‘Back to School’. De volleybalsters vertellen over hun ervaringen als topsporter en geven een volleybalclinic.

Op woensdag 13 april jl. kwam passer/loper Fleur Savelkoel op bezoek in groep 6,7 en 8 van OBS de Hietweide in Twello. Fleur Savelkoel is speelster van Team 22, dat uitkomt op het hoogste niveau van de Nederlandse volleybalcompetitie, en het Nederlands Damesteam.

De kinderen kregen eerst een presentatie in de klas. Fleur Savelkoel vertelde over volleybal in het algemeen, haar eigen ervaringen als topsporter, het WK Volleybal en het belang van gezonde voeding. De kinderen luisterden met aandacht naar wat Fleur te vertellen had. Na afloop van de presentatie bestookten de kinderen Fleur met een heleboel vragen.

Na de presentatie verplaatsten de kinderen zich richting sporthal Jachtlust voor een volleybalclinic. De kinderen begonnen met een fanatieke warming-up om alle spieren warm te krijgen. Na de warming-up kregen de kinderen een aantal volleybaltechnieken aangeleerd, zoals de onderhandse en bovenhandse pass. Ook het smashen mocht niet ontbreken. Na een voorbeeld van Fleur gingen de kinderen in groepjes aan de slag met het oefenen van de smash. De clinic werd afgesloten met een cooling-down en een groepsyell. Na afloop van de clinic is er nog één groepsfoto gemaakt en stonden de kinderen in de rij voor een handtekening.

Tijdens de clinic werd Fleur ondersteund door twee buurtsportcoaches van Voorst Actief en een volleybaltrainer van SV Voorwaarts Twello. Het was een geweldige dag en iedereen heeft zichtbaar genoten.

FIVB WK Volleybal Vrouwen
Het Wereldkampioenschap Volleybal Vrouwen wordt van 23 september t/m 15 oktober 2022 gehouden in Nederland en Polen. De gemeente Voorst is één van de 30 Gelderse gemeenten, die aangewezen is als official team host voor het WK Volleybal. De deelnemers uit 24 landen worden in 30 Gelderse gemeenten ondergebracht. Voor de gemeente Voorst is dat team Canada. Om het WK volleybal onder de aandacht te brengen bij de lokale bevolking, worden er de komende tijd allerlei (side) events georganiseerd. Kijk voor meer informatie over de (side) events op www.voorstactief.nl

 

VA_beheer
Laatste berichten van VA_beheer (alles zien)