Inschrijving Voorster Triathlon geopend

Deze zomer, op zondag 10 juli, vindt de allereerste editie van de ‘Voorster Triathlon’ plaats op en rond recreatiegebied Bussloo. Sinds vorige week is inschrijven mogelijk. De eerste 50 deelnemers hebben zich al aangemeld. Er is in totaal plek voor 300 deelnemers en er zijn 3 verschillende wedstrijden: 1/8ste, 1/16de en een mini-triathlon voor de jeugd van 10 t/m 17 jaar.

 

De sportieve droom van de organisatie lijkt daarmee werkelijkheid te worden. Het parcours is uitgetekend en goedgekeurd door verschillende instanties, een stichting is opgericht en de eerste sponsoren zijn geworven. Nu ook het lidmaatschap van de Nationale Triathlonbond (NTB) een feit is staat het evenement ook op de nationale kalender. Het inschrijven voor de Voorster Triathlon geschied via een portaal (lees: website) van de NTB. Hiervoor dien je eerst een account aan te maken bij de bond. Hier zijn geen kosten aan verbonden. Deelname aan de Voorster Triathlon kost €15 tot €30,- afhankelijk van de afstand.

 

Wat is een triathlon precies?

Een triathlon bestaat uit zwemmen, fietsen en hardlopen. De combinatie van deze drie sporten maakt het uitdagend en erg leuk, aldus Simon Krukkert. Simon is zelf triatleet en één van de organisatoren. “Naast dat het uitdagend is, is het ook een laagdrempelige sport, al denken veel mensen dat niet. De meeste mensen kunnen immers zwemmen, fietsen en lopen”, beredeneerd Simon. “Wij hopen met dit evenement veel mensen uit de regio te laten kennismaken met de triathlonsport. We beogen een laagdrempelig evenement te organiseren voor jong en oud, waar je ook met stadsfiets aan mag deelnemen.”

 

Triathlons zijn erg populair, vertelt Simon. De NTB ziet zijn ledenaantallen al jaren exponentieel toenemen en sommige wedstrijden zijn snel uitverkocht. Simon hoopt dat hun evenement ook uitverkocht raakt. De locatie maakt de Voorster Triathlon onderscheidend van andere wedstrijden. “Met het prachtige recreatiegebied als epicentrum, het zwemmen in natuurwater en een verkeersvrij fietsparcours over goede wegen hebben we alle voorwaarden in huis om uit te groeien tot aansprekend sportevenement”, aldus een ambitieuze organisator.

 

Zoals gezegd organiseert de organisatie deze editie twee verschillende afstanden. Een 1/8ste triathlon bestaat uit 500 meter zwemmen, 20 kilometer fietsen en 5 kilometer lopen. Bij een 1/16de variant moeten deelnemers 250 meter zwemmen, 10 kilometer fietsen en 2,5 kilometer lopen. Deze variant is er dus ook voor de jeugd.

 

Sponsor of vrijwilliger worden?

“Een evenement van deze omvang kan niet voortbestaan zonder sponsoren en vrijwilligers”, legt Simon uit. Hij denkt dat een jaarlijks terugkerend sportevenement een aantrekkelijk podium voor exposure kan zijn. “Vanuit het niets zijn we iets aan het opbouwen. Daar kunnen we alle hulp bij gebruiken, zowel financiële, als hulp in natura en ‘handjes’. Laten we een kopje koffiedrinkenen de mogelijkheden bespreken”, roept hij op.

 

Meer informatie over de Voorster Triathlon op Bussloo is te vinden op hun website: www.voorstertriathlon.nl en/of Facebook en Instagram.

VA_beheer
Laatste berichten van VA_beheer (alles zien)