Nieuwe kennismakingsworkshop ‘Slow Jogging’

Sinds dit jaar voorjaar is er een groep ‘Slow Jogging’ van start gegaan in Twello. Nu deze groep zich meer en meer ontwikkeld maakt het gros van de groep de overstap naar ‘Slow Running’. Hierdoor komt er ruimte vrij voor een nieuwe groep ‘Slow Jogging’. Looptrainer (en Twellonaar) Joop Bosma wil mensen kennis laten maken met deze vorm van bewegen via een kennismakingsworkshop op zaterdag 7 mei bij de Kruidentuin in Twello.

 

Joop geeft al decennialang hardlooptrainingen. Sinds enkele jaren heeft hij zich gericht op een andere techniek van hardlopen, met als doel om zo lang mogelijk zonder zuurstofschuld te kunnen lopen. Met andere woorden, hardlopen zonder verzuring en buiten adem te raken. Hij heeft de techniek zichzelf eigen gemaakt en er zelfs een marathon meegelopen. Met zijn enthousiasme en overtuiging is hij vervolgens workshops gaan geven, waaronder in Twello. Hieruit is dus een nieuwe loopgroep ontstaan. Joop voert zijn activiteiten overige uit onder de naam ‘Het Nieuwe Hardlopen’.

 

Eerdergenoemde groep traint iedere donderdagavond vanuit Twello. Onder de deelnemers zitten mensen die nog nooit hebben hardgelopen maar ook mensen die het juist wel meermaals hebben geprobeerd, maar bijvoorbeeld door een blessure werden teruggeworpen. Zo’n iemand is Rommie Eisma. Een vriendin haalde haar over om eens mee te gaan doen en sindsdien is ze enthousiast over het aanbod: “Joop let heel erg op m’n techniek en corrigeert me regelmatig. Het geeft mij een zeker gevoel en het maakt dat ik geen blessures meer heb opgelopen. Daarnaast is er ook voldoende aandacht voor gezelligheid. Joop zijn enthousiasme werkt aanstekelijk. En ik vind het lekker om in de buitenlucht te lopen”, vertelt Rommie.

 

De groep waar Rommie inzit bestaat voornamelijk uit 50-plussers. Volgens Joop maakt het echter niet uit hoe oud je bent. “Gewoon zo langzaam mogelijk en met een glimlach willen beginnen aan deze sport. Slow Jogging en Running is meer een gevoel dat je met anderen deelt, dat het niet altijd hoeft te gaan om de snelheid.” Voor de workshops op 7 mei raadt aan om sportkleding, zoals een joggingpak en makkelijke (hardloop)schoenen te dragen. De workshop duurt één uur en start om 15.00 uur. Reserveren is een must en dat kan via hetnieuwehardlopen@gmail.com of bel: 0628269253. Een nieuwe groep slow jogging zal vanaf 19 mei starten.

Guus Kroes (Mens en Welzijn Voorst)
Volg mij via