Inspirerende informatieavond verduurzamen sportvereniging

Op welke manieren kan je een sportvereniging rendabel maken door energiebesparing en -opwekking?
Tijdens de informatieavond, georganiseerd door Sportraad Voorst 3.0, op donderdag 1 december j.l. kregen bestuurders van diverse sportverenigingen hierop een antwoord en mooie voorbeelden uit de praktijk voorgeschoteld. Daarnaast gaf de gemeente Voorst inzicht in een nieuwe ‘Stimuleringslening duurzaamheid’.

Subsidie
Vanuit het Rijk is er een subsidieregeling voor sportverenigingen waarbij het doel verduurzaming van uw sportvereniging is. De inschrijving voor deze regeling gaat op 2 januari 2017 van start. Door middel van maatregelen zoals LED-verlichting, zonnepanelen, isolatie of andere duurzaamheidsoplossingen is de verwachting dat de energielasten voor uw sportvereniging met minimaal 30% zullen dalen.

Het bedrijf Greencrowd verzorgde een inspirerende presentatie.  Zij hebben een plan ontwikkeld (Onze Clubkracht) waarbij sportverenigingen op een rendabele manier de energierekening naar beneden kunnen brengen.

Stimuleringslening duurzaamheid
Gemeente Voorst gaf een presentatie over de ´Stimuleringslening duurzaamheid´ die per 1 januari 2017 van start gaat. Deze lening is beschikbaar voor energiebesparingsmaatregelen en duurzame energieopwekking bij woningen van particulieren en gebouwen van maatschappelijke organisaties.

informatieavond duurzame vereniging

 Energiegedrag
Naast energiebesparing bij de sportvereniging hebben ook de sporters zelf invloed op de  energierekening door deuren te sluiten, lampen uit te doen en met de fiets op lopend te    komen in plaats van met de auto. De sportverenigingen kunnen bij de gemeente Voorst  posters aanvragen en eventueel aanpassen naar wens van de club.

 

Ondersteuning lokale economie
Er wordt bij de verduurzaming van uw sportvereniging  in samenwerking met Onze Clubkracht uitsluitend samengewerkt met lokale partners. Deze partners kennen uw club, en door middel van deze regel wordt ook de lokale economie gestimuleerd.

Meer weten?
Op de website www.onzeclubkracht.nl is meer informatie te vinden over de subsidieregelingen, voorbeelden van energiemaatregelen en hoe het toe te passen is op uw sportvereniging.

Op de website van de gemeente Voorst komt meer informatie over de stimuleringslening duurzaamheid en hoe deze aangevraagd kan worden.

Wanneer u vragen heeft, kunt u contact opnemen met Sportraad Voorst 3.0 Emailadres: sportraad@voorstactief.nl

De presentatie van Greencrowd kunt u hier inzien.

Sportraad Voorst 3.0
volg ons