Terugblik op een actief jaar

Onze maandelijkse column in het Voorster Nieuws:

In deze laatste column van het jaar willen we van de gelegenheid gebruik maken om even kort terug te blikken op het jaar 2016. Het is een actief jaar geweest met veel hoogtepunten. Helaas is alles vermelden in deze column niet mogelijk, daarom beperken we ons tot een aantal gebeurtenissen.

We beginnen met de aftrap van de ‘Drinkwatercampagne’ in het kader van Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG). Vier basisscholen uit de gemeente Voorst hebben van deze campagne, die draait om bewustwording bij kinderen en ouders, één van de speerpunten gemaakt. JOGG-Voorst is, onder leiding van de dit jaar aangestelde Ambassadeur Sport en Bewegen, Robert Horstink, verder uitgebouwd met tal van gezonde activiteiten en de installatie van diverse watertappunten in de gemeente Voorst. Ook werd uit de vele inzendingen de naam ‘Spetter’ gekozen voor onze JOGG-mascotte. Mooie resultaten waaraan ook in 2017 verder gewerkt gaat worden.

De gemeente Voorst mocht ook dit jaar weer optreden als één van de locaties van de voorrondes van NK-knikkeren. Er is groots uitgepakt met ‘beweeg- en ontmoetmiddag’ waar jong en oud samenkwam. Een prachtig evenement waaraan veel verenigingen, groepen en vrijwilligers hun steentje hebben bijgedragen.

In mei van dit jaar werd het tweede ‘Sociaal Café’ in gemeente Voorst georganiseerd. Een divers gezelschap van ruim 100 professionals en vrijwilligers ging met elkaar in gesprek over het thema ‘vrijwilligerswerk’. Het betekende een inspirerende avond met wellicht als mooiste resultaat veel draagvlak voor een derde editie van het ‘Sociaal Café’ dat op donderdagavond 5 januari 2017 gaat plaatsvinden.

Uiteraard mag de Nationale Sportweek van september niet ontbreken. De opening met het spectaculaire evenement ‘BommetjeXL’ op recreatieplas Bussloo trok ruim 200 bezoekers. Daarnaast zorgden de vele sportverenigingen en sportaanbieders, de dorpscontactpersonen (DCP) en buurtsportcoaches (BSC) voor een zeer gevarieerd programma voor jong en oud! Overigens hebben deze DCP en BSC, onderdeel van Team Voorst Actief, gedurende het hele jaar bijdragen aan het ontplooien van diverse activiteiten en initiatieven. Allemaal bedoeld om onze gemeente leefbaarder en gezonder te maken!

Tot slot willen we benadrukken dat we enthousiast zijn over de mate waarin ons platform wordt gevonden en gebruikt. Steeds meer organisaties plaatsen hun activiteiten en blogs, ook neemt het aantal volgers op Social Media gestaag toe. Het stelt ons in staat een steeds completer overzicht te bieden van wat er speelt in de gemeente en meer mensen te bereiken. We staan voor mooie ontwikkelingen en blijven ook in 2017 met veel energie en inspiratie doorgaan. Wij wensen iedereen fijne feestdagen en alvast een gelukkig nieuwjaar!


Deze column, in het kader van Voorst Actief, krijgt maandelijks een plek in het Voorster Nieuws. Mocht u als aanbieder denken een leuke bijdrage hiervoor te hebben dan nodigen wij u van harte uit contact op te nemen via
info@voorstactief.nl. Uiteraard kunt u hier ook terecht met al uw vragen over Voorst Actief, hét digitale platform voor alle initiatieven en activiteiten op het gebied van sport en bewegen, cultuur en kunst en welzijn en recreatie in de gemeente Voorst. Het gebruik van www.voorstactief.nl is gratis, u hoeft slechts een account aan te vragen!

Volg ons

Voorst Actief

Een website, van en voor iedereen. Een gezamenlijk initiatief van de gemeente Voorst, buurtsportcoaches en dorpscontactpersonen. Op dit digitale platform kunnen verbindingen tot stand komen tussen burgers en organisaties.
Voorst Actief
Volg ons

Latest posts by Voorst Actief (see all)