De Sportraad Voorst 3.0 is van mening dat het vervullen van de rol als onafhankelijke verbindende partij inmiddels, naar onze tevredenheid, overgenomen is door andere partijen in de gemeente of door de gemeente zelf.  En dat sportverenigingen, instanties en overige partijen zelf heel goed hun weg weten te vinden richting de gemeente en vice versa. Wij concluderen dat wij onvoldoende bestaansrecht meer hebben. Na bijna 4 jaar actief te zijn geweest in de gemeente Voorst heeft de Sportraad Voorst 3.0 besloten haar activiteiten per 1 november 2018 stop te zetten.

 • Sportraad Voorst organiseert schitterende sportdag voor AOC Oost

  Donderdag 25 augustus was het zover. In een zonovergoten en tropisch zwembad de Schaeck stond om 9.00 uur alles klaar voor de sportdag voor leerlingen van het 2e en 3e leerjaar van het AOC. Deze sportdag was een initiatief van Sportraad Voorst als dank voor de hulp van leerlingen en docenten bij het planten van de fruitbomen binnen het project “vruchtbare samenwerking” van Sportraad Voorst.

  warming up van sportschool Wenters

  Met medewerking van vele enthousiaste vrijwilligers, de burgemeester, de wethouder, buurtsport coaches en heel veel sponsoren was het een geslaagd evenement dat zeker voor herhaling in aanmerking komt.

  De ochtend werd door de Burgemeester officieel geopend waarna onder leiding van Sportschool Wenters voor de ca 240 leerlingen van het 2e leerjaar een warming up volgde. Was er in de eerste minuten wat plankenkoorts bij de deelnemers, een paar minuten later deed echt iedereen volop mee. Na de warming up gingen de leerlingen met hun eigen klas en mentor uiteen in 10 groepen om verschillende sport clinics te volgen. Groot was het animo bij de kickboks clinic van Chok Dee uit Deventer en Calisthenics.  Twee sporten die voor de meeste jeugd nieuw waren en daarom wellicht zo interessant, zeker ook door de gedreven en enthousiaste instructeurs. Maar ook de andere onderdelen: tennis onder leiding van Tennisagent bij tennisclub De Schaeck,  beach – tennis (Voorwaarts Twello Beach en Zwembad de Schaeck), volleybal, met een smashmeter en spronghoogte meter  (Nevobo en Voorwaarts Twello), bubble-bal (Pitch&Putt Bussloo) en de water estafette (Zwembad De Schaeck) waren in trek.  Iedereen was heel gelukkig met de locatie van de sportdag namelijk de zonneweide van het zwembad. De temperatuur liep die ochtend al snel naar de 30 graden. Water was daarom zowel als dorstlesser, gesponsord door Albert Heijn Twello en JOGG Voorst, en als verkoelingsmiddel erg in trek. Ook een vers stuk fruit dat door Albert Heijn Twello werd aangeboden was als appeltje voor de dorst erg gewild.

  ‘S middags was de beurt aan leerlingen van het 3e leerjaar van het AOC, een groep IMG-20160830-WA0002van eveneens ongeveer 240 leerlingen en tevens de groep leerlingen die afgelopen voorjaar de fruitbomen hebben geplant in de gemeente. De temperatuur was inmiddels opgelopen naar ruim boven de 30 graden en er was bijna geen schaduwplekje te vinden. Niemand minder dan Juvat Westendorp, ambassadeur van Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG), had de eer om deze groep in beweging te krijgen voor de warming up. Dat lukte onder deze omstandigheden wonderbaarlijk goed. Ook hier gingen de groepen uiteen om de verschillende sport-clinics af te werken, maar na een uur werd al duidelijk dat het met deze warmte bijna ondraaglijk werd. In overleg is besloten om de sportactiviteiten te laten varen vooral te gaan genieten van het verkoelende water.

  Als Sportraad kijken wij terug op een zeer geslaagde dag. Wij danken alle betrokken: de docenten en leerlingen van het AOC, de vrijwilligers, de buurtsportcoaches, Burgemeester en Wethouder van de Gemeente Voorst, alle aanbieders van de clinics, Albert Hein (onbeperkt fruit en water!), De Koepel (faciliteiten) Buitink Sport 2000 (aankleding), Voorster Nieuws voor hun bijdragen en bovenal Zwembad De Schaeck en medewerkers voor hun enorme gastvrijheid en super accommodatie.  Met dit laatste deel van ons fruitbomenproject hebben wij een belangrijke bijdrage kunnen leveren één van onze doelstellingen ‘het verbinden van verenigingen en instanties met als doel sport en bewegen’.

 • Fruitbomen project

  Fruitbomenproject Sportraad basis voor unieke samenwerking gemeentelijke diensten

  In totaal worden 114 bomen  door leerlingen van het AOC als studieproject geplant op 12 locaties binnen de gemeente Voorst. Dit gebeurt in nauwe samenwerking met medewerkers van Groen en Infrastructuur van de gemeente Voorst. De eerste bomen zullen aan de Zuiderlaan worden geplant, in de weken daarna zullen de plantactiviteiten op de andere 11 locaties in de gemeente plaatsvinden. Om voor deze bomen in aanmerking te komen konden de kernen en organisaties zich aanmelden bij de Sportraad.

  101_3372

  de bomen gaan de grond in

  Het initiatief van de Sportraad is gebaseerd op de symboliek van gezond beleid in de gemeente Voorst. Gezonde voeding en voldoende bewegen zijn hiervoor de basis. Het gratis fruit voor de ‘bewegers’ en voor de kantines van de aanbieders van sport en bewegen past perfect in de doelstellingen die de gemeente Voorst als JOGG (Jongeren Op Gezond Gewicht) gemeente voor ogen heeft. Bovendien zullen de leerlingen van het AOC in aansluiting op hun plantprestaties voorlichting krijgen over het belang van gezonde voeding en krijgen zij als dank sportclinics aangeboden door de, binnen de gemeente Voorst actieve, buurtsportcoaches.

 • Ronde Tafel Gesprek

  Op 22 maart organiseerde de sportraad een themabijeenkomst over het onderwerp ongewenst gedrag binnen de sportvereniging. Met een presentatie van Roel Petter van NOC-NSF, en de aanpak van buurgemeente Apeldoorn was het een waardevolle en constructieve avond.

  Open deze link: Preventie grensoverschrijdend gedrag voor de presentatie van Roel Petter.

  foto_rtg1