Sportraad Voorst organiseert schitterende sportdag AOC Oost

Donderdag 25 augustus was het zover. In een zonovergoten en tropisch zwembad de Schaeck stond om 9.00 uur alles klaar voor de sportdag voor leerlingen van het 2e en 3e leerjaar van het AOC. Deze sportdag was een initiatief van Sportraad Voorst als dank voor de hulp van leerlingen en docenten bij het planten van de fruitbomen binnen het project “vruchtbare samenwerking” van Sportraad Voorst.

warming up van sportschool Wenters

Met medewerking van vele enthousiaste vrijwilligers, de burgemeester, de wethouder, buurtsportcoaches en heel veel sponsoren was het een geslaagd evenement dat zeker voor herhaling vatbaar is.

De ochtend werd door burgemeester Penninx officieel geopend waarna onder leiding van Sportschool Wenters voor de ca 240 leerlingen van het 2e leerjaar een warming up volgde. Was er in de eerste minuten wat plankenkoorts bij de deelnemers, een paar minuten later deed echt iedereen volop mee. Na de warming up gingen de leerlingen met hun eigen klas en mentor uiteen in 10 groepen om verschillende sport clinics te volgen. Groot was het animo bij de kickboks clinic van Chok Dee uit Deventer en Calisthenics.  Twee sporten die voor de meeste jeugd nieuw waren en daarom wellicht zo interessant, zeker ook door de gedreven en enthousiaste instructeurs. Maar ook de andere onderdelen: tennis onder leiding van Tennisagent bij tennisclub De Schaeck,  beach – tennis (Voorwaarts Twello Beach en Zwembad de Schaeck), volleybal, met een smashmeter en spronghoogte meter  (Nevobo en Voorwaarts Twello), bubble-bal (Pitch&Putt Bussloo) en de water estafette (Zwembad De Schaeck) waren in trek.  Iedereen was heel gelukkig met de locatie van de sportdag namelijk de zonneweide van het zwembad. De temperatuur liep die ochtend al snel naar de 30 graden. Water was daarom zowel als dorstlesser, gesponsord door Albert Heijn Twello en JOGG Voorst, en als verkoelingsmiddel erg in trek. Ook vers stuk fruit, door Albert Heijn Twello aangeboden, was als appeltje voor de dorst erg gewild.

‘S middags was de beurt aan leerlingen van het 3e leerjaar van het AOC, een groep IMG-20160830-WA0002van eveneens ongeveer 240 leerlingen en tevens de groep leerlingen die afgelopen voorjaar de fruitbomen hebben geplant in de gemeente. De temperatuur was inmiddels opgelopen naar ruim boven de 30 graden en er was bijna geen schaduwplekje te vinden. Niemand minder dan Juvat Westendorp, ambassadeur van Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG), had de eer om deze groep in beweging te krijgen voor de warming up. Dat lukte onder deze omstandigheden wonderbaarlijk goed. Ook hier gingen de groepen uiteen om de verschillende sport-clinics af te werken, maar na een uur werd al duidelijk dat het met deze warmte bijna ondraaglijk werd. In overleg is besloten om de sportactiviteiten te laten varen vooral te gaan genieten van het verkoelende water.

Als Sportraad kijken wij terug op een zeer geslaagde dag. Wij danken alle betrokken: de docenten en leerlingen van het AOC, de vrijwilligers, de buurtsportcoaches, Burgemeester en Wethouder van de Gemeente Voorst, aanbieders van de clinics, Albert Hein (onbeperkt fruit en water!), De Koepel (faciliteiten) Buitink Sport 2000 (aankleding), Voorster Nieuws voor hun bijdragen en bovenal Zwembad De Schaeck en medewerkers voor hun enorme gastvrijheid en super accommodatie.  Met dit laatste deel van ons fruitbomenproject hebben wij een belangrijke bijdrage kunnen leveren één van onze doelstellingen ‘het verbinden van verenigingen en instanties met als doel sport en bewegen’.

Sportraad Voorst 3.0
volg ons