Gemeente Voorst wint twee kraanwatertappunten

De winnende foto van Wim Timmer

De winnende foto van Wim Timmer

De gemeente Voorst heeft twee kraanwatertappunten gewonnen!

Drinkwaterbedrijf Vitens bestaat dit jaar 10 jaar in haar huidige vorm en viert dit door 100 kraanwater tappunten weg te geven. Door middel van een wedstrijd kon iedereen kans maken op een watertappunt. Het tappunt wordt daarna geplaatst op een plek naar keuze; dit kan zijn in een park, bij een sportvereniging, op een plein of in een winkelstraat. Het tappunt wordt voorzien van de naam van de winnaar en de gemeente.

Actie
Op de website www.voorstactief.nl en social media van Voorst Actief is de actie van Vitens gepubliceerd. Om het tappunt te winnen konden deelnemers een foto met kraanwater insturen die ze hebben gemaakt op een festival, een terras, een plein, in een café of bij een sportvereniging. Op www.kraanwaterkaart.nl konden deelnemers de foto uploaden.

Veel Nederlanders hebben nog schroom om buitenshuis om kraanwater te vragen. Met deze actie hoopt Vitens de kraanwatervraag en daarmee ook het kraanwateraanbod van horeca en festivals op een positieve manier te stimuleren. Als we allemaal om kraanwater durven vragen, wordt het vanzelf normaal. Kraanwater wordt gewonnen uit lokale bronnen en is duurzaam, lekker en gezond.

‘Voorst drinkt water’
De actie is onderdeel van de meerjarige ‘Kraanwater Graag’ campagne waarmee Vitens iedereen bewust wil maken van de waarde van ons kraanwater.

Als JOGG (Jongeren Op Gezond Gewicht) gemeente stimuleren wij het drinken van (kraan)water bij de jeugd wat één van de speerpunten is van de JOGG-aanpak. In het kader van de campagne ‘Voorst drinkt water’ hebben basisschoolleerlingen een eigen bidon gekregen, die te vullen is bij een watertappunt op school, bij de sportvereniging of thuis. Tijdens lessen en pauzemomenten op school wordt het kinderen makkelijk gemaakt om water te gaan drinken. Met deze aanpak wordt water drinken heel gewoon!

De winnende foto van Roy Zweverink

De winnende foto van Roy Zweverink

Prijswinnaars
Inwoners uit de gemeente Voorst hebben mee gedaan met de actie van Vitens waarbij twee deelnemers een watertappunt hebben gewonnen voor onze gemeente. Wim Timmer uit Wilp-Achterhoek en Roy Zweverink uit Klarenbeek zijn de winnaars. Zie ook de website http://www.kraanwaterkaart.nl/winnaars Na overleg met de prijswinnaars is besloten de watertappunten te plaatsen op het plein van Stichting het Theekoepeltje in Wilp-Achterhoek en bij het MFC Klarenbeek. 

JOGG Voorst

De gemeente Voorst is sinds 2014 een JOGG-gemeente. JOGG staat voor Jongeren Op Gezond Gewicht. De lokale JOGG-aanpak richt zich op kinderen en jongeren, hun ouders en hun omgeving, met als doel: de stijging van overgewicht en obesitas onder de jeugd omzetten in een daling.
JOGG Voorst