‘De Olde Rakkers’ blij met nieuwe koersbalmat

De mat van plaatselijke koersbalgroep ‘De Olde Rakkers’, spelend in het Trefpunt Duistervoorde, was aan slijtage onderhevig. Na jarenlange trouwe dienst werden de lijnen steeds vager en groeide de behoefte aan iets nieuws. In samenwerking met de buurtsportcoach van Mens en Welzijn Voorst, Klarenbeeks Belang en het lokale sport- en beweegakkoord werd er een passende oplossing gevonden.

 

Koersbal is een balspel dat lijkt op jeu-de-boules met grotere ballen met een afwijking naar links of rechts. De speler moet bedenken welke koers zijn bal zal gaan om zo dicht mogelijk bij de ‘jack’ (het doel) te komen. De groep uit Twello komt wekelijks bijeen in Trefpunt Duistervoorde. Iedere maandagochtend worden daar tafels en stoelen aan de kant gezet en de mat uitgerold om te kunnen koersballen.

 

Tonnie van Gurp is iedere maandagochtend van de partij. Hij houdt de scores bij en is tevens fanatiek deelnemer. Hij heeft vroeger vele sporten beoefent, van kogelstoten tot volleybal. Nu vermaakt hij zich met dit balspelletje. Hij legt waarom het zo leuk is: “Je hebt afleiding en je bent ook lekker bezig. Daarbij heb ik ook altijd wel een soort spanning, je wilt toch zoveel mogelijk punten behalen. Bovenal is het vooral gewoon heel gezellig.”

 

Toen de behoefte aan een nieuwe mat groter werd zocht Tonnie contact met Guus Kroes, buurtsportcoach bij Mens en Welzijn Voorst. Samen zochten ze naar een oplossing en die bracht ze naar Klarenbeek. Guus vertelt dat hij had vernomen dat hier de koersbalclub gestopt was. Samen met Willy Mulder zijn Guus en Tonnie naar Klarenbeek afgereisd om de mat te inspecteren. Deze bleek in een prima conditie te verkeren. Er werd een prijs afgesproken en Guus deed een aanvraag bij het lokale sport- en beweegakkoord. Deze werd snel gehonoreerd en werd de deal snel beklonken.

 

Koersbalclub ‘De Olde Rakkers’ is iedere maandagochtend actief in Trefpunt Duistervoorde (St. Maartenserf 85) van 09.30 tot 11.30 uur. Alle benodigdheden zijn hier aanwezig. Geïnteresseerden mogen altijd een keertje meedoen om te ontdekken hoe leuk het kan zijn. Het is een gratis activiteit. In geval van vervoersproblemen kan er gebruik worden gemaakt van ‘de Ontmoetingslijn’. Via telefoonnummer: 06-18117575 kan er een rit worden ingepland. De eerste retourrit is altijd gratis.

Guus Kroes (Mens en Welzijn Voorst)
Volg mij via