‘Kijkje in de Keuken Tour’ bezorgt je een palet aan ervaringen

Verschillende organisaties maken zich op voor de alternatieve vrijwilligersmarkt van 25 september aanstaande. Dit jaar een ‘tour’ die deelnemers een uniek kijkje in de keuken bezorgt. Van RTV Veluwezoom tot de Stoomhoutzagerij en van Vluchtelingenwerk tot de Scouting, allen zetten ze hun deuren open om te laten hoe leuk het bij hen is. Als je ook een “palet aan ervaringen” wil meemaken kan je je vanaf heden aanmelden via de website van Mens en Welzijn Voorst.

 

De ‘Kijkje in de Keuken Tour’ wordt georganiseerd door de Vrijwilligers Centrale Voorst (VCV) in samenwerking met de ondernemersvereniging Twello Centrum. Doel is om organisaties, verenigingen en stichtingen de kans te bieden om zich op een unieke manier te presenteren, legt Kim Arntzen, consulent van de VCV, uit. Via een tour is het evenement dit jaar op een alternatieve wijze georganiseerd. Kim vertelt opgetogen hoe organisaties hier vorm aan geven: “Deze ‘Kijkje in de keuken tour’ laat je een heel palet aan ervaringen meemaken!”

 

Het evenement vindt plaats op zaterdag 25 september van 10.00 tot 14.00 uur. Er wordt gestart in het Kulturhus in Twello alwaar zes organisaties zich presenteren. Hier krijgen deelnemers tevens een gratis lunchpakket voor onderweg welke is gesponsord door de ondernemersvereniging. Vanaf het Kulturhus kunnen de overige 16 locaties naar keuze bezocht worden. Welke organisaties je bezoekt bepaal je zelf.

 

Wat valt er te beleven?

In de verschillende ‘keukens’ is er van alles te doen. Kim licht een tipje van de sluiter op: “Bij RTV Veluwezoom mag je het weerbericht inspreken, een woonvorm van de Passerel ontvangt je met versgebakken cakejes, ontdek de werkplaats van ‘Gered Gereedschap of laat je rondleiden door een bewoner van De Beele in Voorst. Of wat dacht je van een wandeling over een landgoed met veel aandacht voor de plaatselijke fauna…. En dat is nog lang niet alles. Er is simpelweg teveel om op te noemen!”

 

Aanmelden is kosteloos

De consulent van de VCV hoopt op veel bezoekers en daarmee mooie matches en ontmoetingen. Om een inschatting te kunnen maken van het aantal lunchpakketjes en de drukte dienen mensen zich vooraf aan te melden. Dit kan vanaf heden via deze link. Deelname is gratis. Bij eventuele vragen kan je contact opnemen via het e-mailadres vrijwilligerscentrale@mensenwelzijn.nl of telefoonnummer 0571-279090 of 06-1900 0351.

 

Klik hier om je aan te melden

Mens en Welzijn Voorst
Volg