Waterpret voor jonge mantelzorgers in zwembad de Schaeck

Regelmatig worden er activiteiten voor jonge mantelzorgers georganiseerd zodat de zorgen even plaats kunnen maken voor plezier met gelijkgestemden. De volgende activiteit vindt plaats in Zwembad de Schaeck in Twello. Op zaterdag 20 mei zijn jonge mantelzorgers van harte welkom vanaf 15.45 uur om samen te komen in het warmste bad van de regio. Aansluitend wordt er samen gegeten in het restaurant van het zwembad.

 

Deze activiteit is tot stand gekomen op de laatste editie van Beursvloer Voorst. Hier maakten Annet Reimert (consulent mantelzorg bij Mens en Welzijn Voorst) en Cynthia Klein Willink (buurtsportcoach binnen zwembad De Schaeck) een mooie deal. Annet zet zich al jaren in voor alle mantelzorgers in de gemeente Voorst. Cynthia draagt hier deze keer graag een steentje aan bij met deze activiteit.

 

Ben jij ook een jonge mantelzorger?

Annet vertelt dat er veel jonge mantelzorgers zijn in Nederland: “Veel kinderen en jongeren helpen thuis een handje mee. Ze passen op hun zusje, ruimen de tafel af of doen boodschappen. Sommige kinderen en jongeren hebben extra taken omdat zij opgroeien in een gezin met iemand die ziek is of een beperking heeft. Ben jij tussen de 6 en 25 jaar, zorg je mee en maak je je soms zorgen? Dan ben jij een jonge mantelzorger”, aldus Annet

Jonge mantelzorgers kunnen bij Annet terecht met allerlei vragen. Daarnaast worden er dus leuke activiteiten georganiseerd in samenwerking met andere welzijnsorganisaties uit de regio. “Hierbij houden we uiteraard rekening met leeftijden”, vertelt Annet. “Denk bijvoorbeeld aan het rijden op een quad, pizza’s maken, speurtocht door het bos, touwklimmen en het bezoeken van een escaperoom. Wil je meer weten of je inschrijven om op de hoogte te blijven van alle activiteiten? Wij maken graag kennis met jou!”

Voor de activiteit van zaterdag 20 mei is een zwemdiploma verplicht. Meer informatie over deze activiteit en/of ondersteuning van (jonge) mantelzorgers kan verkregen worden bij Annet Reimert: a.reimert@mensenwelzijn.nl of bel/app: 06-49019968

Mens en Welzijn Voorst
Volg