Official Team Host WK Volleybal Vrouwen 2022

Gemeente Voorst gastgemeente tijdens WK Volleybal Vrouwen in 2022

De gemeente Voorst wordt Official Team Host voor een land dat deelneemt aan het Wereldkampioenschap Volleybal Vrouwen in september 2022. De gemeente Voorst omarmt het grootschalige evenement onder meer door een team van een deelnemend land te faciliteren en diverse WK (side) events te organiseren. De rol van gastgemeente levert de gemeente onder meer op maatschappelijk en economisch vlak diverse voordelen op.

Het is nog even afwachten welke 24 landen, die in verschillende Gelderse gemeenten worden ondergebracht, volgend jaar van de partij zijn. De voorkeur gaat uit naar Canada. Mocht Canada zich niet kwalificeren dan wordt een ander deelnemend land gekoppeld aan de gemeente Voorst.

Het WK Volleybal is een van de grootste sportevenementen die ooit in Nederland plaatsgevonden heeft. Wethouder Sport, Hans van der Sleen, is trots dat de gemeente Voorst hierin een steentje bij kan dragen: “In onze gemeente is sprake van een echt sportklimaat. Er zijn veel sportverenigingen met kwalitatief goede accommodaties, waar veel vrijwilligers actief zijn en mooie activiteiten plaatsvinden. Gastheer zijn van het Canadese team tijdens dit unieke evenement zou extra bijzonder zijn. De gemeente Voorst heeft historisch gezien een speciale band met Canada. De Canadese troepen hebben de gemeente Voorst in 1945 bevrijd. Ook hebben inwoners contact met Canadese nabestaanden van omgekomen bemanningsleden van gecrashte vliegtuigen in de gemeente Voorst (Teuge en Voorst).”

Gelderland epicentrum
Michel Everaert, directeur sportontwikkeling en evenementen van de Nederlandse Volleybalbond (Nevobo): “Wij zijn erg blij dat de gemeente Voorst zich officieel heeft aangemeld als gastgemeente voor het WK Volleybal Vrouwen 2022. We kijken uit naar een mooie samenwerking met de gemeente, de verenigingen én het lokale bedrijfsleven. Samen met de andere gastgemeenten en de Provincie Gelderland maken we van Gelderland het epicentrum van dit geweldige evenement.”

Lokale maatschappelijke kansen
Behalve dat er straks wellicht Canadese volleybalsters te spotten zijn, gaat de lokale bevolking er nog meer van merken. “Het hosten van een team biedt inspiratie voor het organiseren van (side) events. Wij gaan samen met buurtsportcoaches van Team Voorst Actief en in nauwe samenwerking met ondernemers, sportverenigingen en scholen gedurende een jaar allerlei (side) events organiseren. De kick-off hiervan vindt eind september 2021 plaats. Evenals de andere Official Team Hosts worden wij hierbij ondersteund door de Gelderse Sport Federatie. Vanuit de lokale stakeholders is er positief gereageerd om als gastland op te treden. Het biedt kansen en samen kunnen we er een mooi feest van maken.” aldus een enthousiaste Ingrid de Croon, adviseur sport en bewegen van de gemeente Voorst.

Arnhem en Apeldoorn
Het WK Volleybal duurt ruim drie weken en start 23 september 2022. De eerste fase heeft het Arnhemse GelreDome als hoofdlocatie. De volgende fasen zijn in Rotterdam, Apeldoorn en Polen, waarna de eindstrijd in Arnhem plaatsvindt. Oranje speelt haar wedstrijden altijd op eigen bodem.

Foto: FIVB

 

Ingrid de Croon
Volg
Laatste berichten van Ingrid de Croon (alles zien)