JOGG ondersteuning tijdens NK knikkeren 2017

Beweeg- en ontmoetingsmiddag

Gisteren vond de 3e editie van de voorronde NK knikkeren plaats op het gezellig ingerichte Marktplein in Twello. Zoals elk jaar organiseerde team Voorst Actief  naast de knikkerwedstrijden verschillende gratis beweeg- en ontmoetingsactiviteiten voor jong en oud zoals aquaballen, de klimtoren, clinics walking football van SV Voorwaarts, hockey van VHC Twello, tennis van TC De Schaeck, Zeker Bewegen van Tijssen weerbaarheid en biljarten met Sport&Vriendschap.

Voorronde NK knikkeren

Onder toeziend oog van Spetter (de blauwe mascotte van JOGG Voorst) verrichte wethouder Harjo Pinkster om 13.30 uur de feestelijke opening. Na de spannende poulewedstrijden wist uiteindelijk de 10-jarige Oliva Mockel, van basisschool de Wingerd in Twello, de laatste knikker in het potje te plaatsen en haalde hiermee de kampioenstitel binnen. Wethouder Hans van der Sleen reikte na afloop de prijzen uit. De Voorster Knikkerkampioen mocht naast een grote beker en het ticket voor de Nederlandse finale in Amersfoort, ook vier entreekaarten voor Zwembad De Schaeck in ontvangst nemen.

JOGG

Zoals altijd werd ook dit door team Voorst Actief georganiseerde evenement, ondersteund door JOGG Voorst. Zo deelde JOGG Voorst partner Albert Heijn Twello de hele dag vers fruit uit en liet kinderen water met verschillende smaken proeven. Kar-ma Drink and m’eat me voorzag alle knikkerdeelnemers van verse fruitsmoothies en gezonde wraps. Het mobiele watertappunt beweest met dit warme weer nogmaals zijn waarde. Alle aanwezigen vulden hier hun bidon of flesje.
Namens GGD Noord- en Oost Veluwe stond Maike Blokhuis met een stand waar kinderen deelnamen aan een ‘suikerklontjes-spel’  en ouders folders mochten  en van informatie werden voorzien.

 

 

JOGG Voorst