‘Voorst…, een portret’

Met dit thema start De Kunstkring Voorst op zondag 27 september a.s. het nieuwe culturele seizoen.
Op en rond de galerie ‘De Statenhoed’ van de Kunstkring zijn van 11.00 uur tot 17.00 uur tal van activiteiten gepland.

Met 18 beeldend kunstenaars in actie in 16 verschillende disciplines, 11 demonstraties, een open huis, lezingen en informatie over het nieuwe cursusaanbod van de Kunstkring een vol programma. Met muziek tussendoor kunnen bezoekers in het galeriecafé genieten van een drankje of een hapje.

Om 11.00 wordt deze culturele dag geopend door Yvonne Lengkeek, waarmee tegelijk de expositie ‘Voorst, een portret’ geopend wordt. Daarnaast zal aan haar het eerste exemplaar overhandigd worden van het cursus/workshop programma voor 2015 – 2016 van de Kunstkring. “En werkelijk, dat staat bomvol met mogelijkheden om de komende donkere maanden mee door te komen”, aldus Peter van der Woude, bestuurslid van de Kring.

Vanaf de opening zijn er in en rondom de Dorpsstraat in Twello allerlei activiteiten te beleven. Zo staat er een demonstratie Raku stoken stapel en zijn er gedurende de rest van de dag zijn beeldhouwers, houtbewerkers, kunstschilders, fotografen, steenhouwers, schrijvers en dichter in de weer. En natuurlijk is er op deze dag ook aan kinderen gedacht, want wie wil nou geschminkt worden als prinses of draak?

Jennefer_Mellink_thumb_179x211

13.00 uur: Jennefer Mellink – Lezing young adults

In het Schrijverscafé vertelt Jennefer Mellink iets over haar schrijverschap en haar twee thrillers voor young adults. In juni 2014 debuteerde ze met Gebroken, een zenuwslopend spannende young adult thriller die lovend werd ontvangen. Haar tweede young adult thriller Kwaad Bloed verscheen pas geleden: in juni 2015. Momenteel werkt ze aan haar derde young adult thriller. Daarnaast schrijft ze columns en korte (spannende) verhalen en heeft ze boekrecensies geschreven voor Hebban/crimezone. Behalve als auteur werkt ze parttime als medewerker binnendienst bij een makelaar en woont in Twello.

Bezoekers kunnen de boeken van Jennefer, die alweer bezig is aan haar derde boek, na afloop ter plekke kopen en door haar laten signeren.

nelettavanheuven

14.00 uur: Neletta van Heuven – column en lezing

Neletta van Heuven is psychologe en één van de schrijvers van het maandelijkse Schrijverscafé van de Kunstkring.

Als schrijfster heeft ze het boek Ons Januslot geschreven, waarin ze een eigen zinnige kijk op ons leven geeft waarin ze karaktertypen ziet als scenario’s voor ieders unieke levensgeschiedenis. Daarnaast schrijft zij fictie, columns en gedichten en neemt daarbij dikwijls haar professie als therapeut als inspiratiebron.

Via een aantal van haar ‘terras-verhalen’ zal zij een aantal personages uit haar maandelijkse columns koppelen aan de karaktertypen uit haar boek. Daarmee wordt duidelijk dat de menselijke karakterstructuren uit Ons Januslot gevraagd en ongevraagd maar al te vaak in uw dagelijks leven opduiken…

Ook haar boek kunt u ter plekke aanschaffen en door haar laten signeren.

melomeli

15.00 uur: Levende muziek – Méli-Mélo

Méli-Mélo is een muziekensemble voor volwassenen en als zodanig verbonden aan Markant, Centrum voor kunsteducatie in Apeldoorn. Het ensemble, dat ruim tien jaar bestaat en uit 10 muzikanten bestaat, staat onder leiding van Anneke Frankenberg en richt zich op muziek uit de Balkan en de Latijns-Amerika.

bastiaanHijmansGrafittiArt

13.00 – 16.00 uur: Bastiaan Hijmans – Graffiti

In tegenstelling tot wat vaak gedacht wordt: ook Graffiti is een serieuze kunstuiting.

Vanaf de ochtend staat er een nog leeg, blanco paneel van 4.50 x 1.50 meter te wachten voor graffiti-artiest Bastiaan Hijmans. En als u hem aan het werk ziet, dan raakt u ervan overtuigd dat graffiti allerminst ‘zomaar iets in het wilde weg kladden’ is en wel degelijk gebonden is aan strenge regels! Tegen 16.00 uur schat Bastiaan met zijn werk klaar te zijn en kunt u het eindresultaat bewonderen.

Doorlopend programma

Vanaf 11.00 deze dag zijn er, in de vorm van een ‘open huis’ binnen en buiten de galerie diverse kunstenaars aan het werk: encaustic artists, beeldhouwers, houtbewerkers, kunstschilders, fotografen, steenhouwers en beeldend kunstenaars. U kunt zich zelfs laten portretteren door sneltekenaars! En uiteraard is er ook aan het kleine volkje gedacht,  want wie wil er nou niet eens graag geschminkt worden tot een prinses (of een dracula) of zijn eigen portret eens mozaïeken?”

Kennismaken met…, en open huis

Mocht u kennis willen maken met de (mogelijkheden binnen de) Kunstkring Voorst, de ateliers eens willen bekijken of het Schrijverscafé willen bezoeken, informatie willen inwinnen over één van de cursussen of workshops, of gewoon even langs willen komen: u bent zondag 27 september a.s. van harte welkom bij en rond Galerie ‘De Statenhoed’ aan de Dorpsstraat 11a in Twello.

* Het volledige dagprogramma vindt u hier *

Opening Cultureel Seizoen Voorst
Galerie ‘De Statenhoed’
Zondag 27 september, vanaf 11.00 tot 17.00
Dorpsstraat 11a, Twello
Toegang gratis

volg ons

KunstKring Voorst

De KunstKring Voorst, aan de Dorpsstraat 11a in Twello, is een centrum en platform voor beeldend kunstenaars en inwoners van de gemeente Voorst, waar kunst in haar breedste zin tot haar recht komt.
KunstKring Voorst
volg ons