Pest jij? Of wordt jij gepest?

Pesten… het gaat iedereen aan! Zelf pesten, gepest worden, het gebeurt dagelijks.
Ex-basketball international Henk Pieterse is nu 130 kg zwaar en is 2.11m lang en maar liefst 7x werd hij kampioen van Nederland met verschillende clubs. Hij speelde zelfs in Amerika en wist door te dringen tot een trainingsstage van een NBA team. Wat een carrière, wat een mooie tijd.
Maar er ging heel wat aan vooraf, want net voordat hij besloot zijn basketballschoenen aan te veteren door aandringen van een L.O. docent, stond zijn leven op zijn kop. Pesterijen en vernederingen waren dagelijkse taferelen op school en dus ging hij zwaar gebukt onder dit feit. Zocht een uitweg, soms in gedachte de ultieme uitweg maar wist de eer aan zichzelf te houden en vond via zijn sport het eeuwige licht.

Nu, na zijn carrière is hij een steunpilaar voor al het leed dat de kinderen moeten dragen en probeert hij de wereld van schoolgaande kinderen te verlichten en zijn verhaal te doen. Dat doet hij vanuit zijn hart, dag in dag uit, met heerlijke swingende muziek en met gezag. Niemand ontsnapt hem maar hij is heel rechtvaardig dus je krijgt wat je toekomt…

Er worden flesjes water en fruit uitgedeeld aan alle deelnemers. Kom 9 oktober naar Voorst en doe mee!

Deze clinic is mede mogelijk gemaakt door Coop Compact Voorst en Albert Heijn Twello.

Kijk dit item uit Hart van Nederland 2013. Maar kijk ook eens op zijn website en lees zijn levensverhaal: www.henkpieterse.com 

 

PMMZT poster voorstactief

Volg ons

Voorst Actief

Een website, van en voor iedereen. Een gezamenlijk initiatief van de gemeente Voorst, buurtsportcoaches en dorpscontactpersonen. Op dit digitale platform kunnen verbindingen tot stand komen tussen burgers en organisaties.
Voorst Actief
Volg ons

Latest posts by Voorst Actief (see all)