Auteur Neletta van Heuven signeert debuutroman ‘De Doveman’ bij Oonk in Twello

Neletta van Heuven zal op koopzondag 1 december tussen 14.00 en 16.00 uur haar nieuwste boek ‘De Doveman’ signeren bij boekhandel Oonk.

Dit is haar eerste fictiewerk. Hierin weet ze universele thema’s als ontrouw, geestelijke wreedheid en Godstwijfel op een bijzondere manier uit te werken en spaart zichzelf daarbij niet wat betreft verfrissende zelfspot en ironie. Eerder publiceerde de psychotherapeute Van Heuven het boek Ons Januslot en een bundel columns ‘Is deze stoel vrij?’.

Het boek gaat over de hoofdpersoon Vera die als kind brieven aan God schrijft in haar dagboek. Vera is later als volwassene door ingrijpende gebeurtenissen haar geloof in een Hoger Macht volledig kwijt geraakt. In zeven dagen wacht ze af in de bruidssuite van een hotel in Bergen of God nog 1 keer een teken wil geven dat haar verwoeste leven nog zin heeft. Komt er binnen die week geen verlossend teken, dan zal het fataal met haar aflopen.

De debuutroman die in oktober uitkwam en onder grote belangstelling op 18 oktober ten doop werd gehouden bij Praamstra in Deventer, is volgens de eerste lezerservaringen zeer aanbevelenswaardig. Van Heuven toont trots de recensies.

Lovende kritieken

Collega auteur Paul Dentz, die ook bij uitgeverij Aspekt zit, zegt over het boek: “Originele roman, goed geschreven, met een bijzondere plot. Het onderwerp zou ook ‘religieuze suspense’ genoemd kunnen worden. Een veelbelovend romandebuut.” Lezer Ben Ruigrok: ,,Ontroerende flashbacks die verwijzen naar haar jeugd, goed gedoseerde filosofische, theologische en psychologische passages. Een mooi weergegeven symboliek en humor. In een makkelijk leesbare schrijfstijl word je meegenomen in een knap opgebouwde spanning naar een climax.”

Overigens is Neletta van Heuven een bekende voor oud-Voorstenaren. Ze is geboren en getogen in Voorst in het doktershuis met rieten dak dat een paar weken geleden is afgebrand. “Mijn hele jeugd in de as gelegd,” zegt Neletta met emotie, “maar ik was zo verknocht aan dat huis en die tuin, dat ik beide al voor deze verdrietige gebeurtenis heb beschreven in deze roman. Dus er is toch nog iets van overgebleven.”

Ondanks dat Neletta tegenwoordig in het groene Holten woont, is ze ook nog trouw aan Voorst, in ieder geval aan Twello. Ze maakt al jaren deel uit van het Schrijverscafé van de Kunstkring dat elke derde vrijdag van de maand in het galeriecafé van Galerie ‘De Statenhoed’ in Twello verhalen en gedichten aan het publiek presenteert.

De roman kwam langzaam maar zeker tot stand, omdat een paar verhuizingen ook nog even roet in het eten gooide. Maar nu ligt hij er.

“Het is echt een mooi cadeau. Ik ben er blij mee en hoop dat de lezers er ook zo over denken,” aldus Van Heuven.

Signeersessie ‘De Doveman’, Neletta van Heuven
Zondag 1 december, 14.00 – 16.00 uur

Boekhandel Oonk, Stationsstraat 4, Twello

U bent van harte welkom!

KunstKring Voorst
volg ons