Jubileumconcert Schola Sancti Lebuini Daventriae

In het voorjaar van 2019 organiseert Stichting Sint Martinuskerk Bussloo in samenwerking met In Goede Handen Management weer vier concerten op de zaterdagavond. Het vierde en laatste concert vind plaats op zaterdagavond 26 juni om 20:00 uur.

De Schola Sancti Gregorian Lebuini Daventriae bestaat in 2019 25 jaar. Ter ere van het zilveren jubileum heeft de Schola een CD opgenomen met Gregoriaanse gezangen door het liturgisch kerkjaar heen, van advent via Kerst, Pasen en Pinksteren naar Allerzielen.

Tijdens dit concert presenteert de Schola deze CD en laat daar vele nummers van horen. Ook krijgt het publiek kans om kennis te maken met het Gregoriaans door zelf te ervaren en een stukje mee te zingen. Een unieke kans om kennis te maken met de oudste manier van kerkgezang in de kerk. De prachtige éénstemmige gezangen zorgen voor een sonore klank die een rustige impressie achterlaat bij de toehoorders. Elke maand, soms vaker, verzorgt de schola, destijds opgericht en lang gedirigeerd door Prof. Dr. Jan Bernards, de Gregoriaanse muziek bij een viering in de verschillende kerken van de R.K. Heilige Lebuinus Parochie, onder leiding van de dirigent Clemens Nieuwenhuis.

Na afloop kunt u de nieuwe CD kopen als herinnering, ook als er in de toekomst geen mogelijkheid meer bestaat om deze muziek in de kerk te horen.

Toegang: Voorverkoop 15,- | Kerk 17,50 | Studenten/CJP 10,- | Kinderen gratis
Kaarten bestellen op: www.sint-martinuskerk-bussloo.org of via 085-8770376

Laatste berichten van Organisator Jurgen van der Ent (alles zien)