Two of a Kind was top!

Zaterdagavond 16 november vond in de Sint Martinuskerk te Bussloo een concert plaats met het cello-duo Two of a Kind, bestaande uit Hanne Steffers en Sebastiaan van der Bergh. Zij brachten een laatromantisch programma met werken van Klengel, Eberst, Casadó en Popper.

Wie gedacht had dat het concert zou bestaan uit twee stemmige inventies, kwam bedrogen uit. Met vele dubbelgrepen leek het vaak of alle twaalf cellisten van het Wiener Symfoniker voor je zaten. De buitelende muziek met duidelijke op Barokmuziek geïnspireerde fragmenten van Julius Klengel werden opgevolgd met de laatromantische emoties van Jakob Eberst, beter bekend onder de naam die hij in Frankrijk had aangenomen: Jacques Offenbach.

De grenzen van het mogelijke op een cello werden opgezocht in twee solo suites die Hanne en Sebastiaan apart speelden van de componist en docent Casper Cassadó. Eigenlijk niets anders dan twee op- en uitgeschreven improvisaties. Beide cellisten lieten hier duidelijk hun visitekaartje achter: deze twee zijn niet zomaar Two of a Kind, nee, ze behoren absoluut tot de top.

Na een welverdiende pauze speelden Hanne en Sebastiaan nog een suite van David Popper, een componist waarvan veel werk als overgangscriteria wordt gebruikt op het conservatorium tijdens de studie cello Uitvoerend Musicus. Maar na drie jaar al afgestudeerd te zijn draaide beide cellisten hun hand er niet voor om deze moeilijke muziek foutloos te presenteren in de Sint Martinuskerk, met zijn prachtige akoestiek. Een geweldige avond waar best wel meer mensen van hadden kunnen genieten. Die krijgen nog een kans in juni 2020 als het duo nogmaals vier concerten geeft.

Het volgende concert is dat door projectkoor Festina Lenten o.l.v. Dirkjan Horringa m.m.v. vier instrumentalisten in een kerstprogramma met de titel Vroom & Vrolijk met 16e-eeuwse kerstmuziek uit de Spaanse Nederlanden op zaterdagavond 14 december 20.00 uur. Iets wat je niet mag missen. Dus kom luisteren en bestel kaarten.

Informatie & kaarten: www.sint-martinuskerk-bussloo.org

Laatste berichten van Organisator Jurgen van der Ent (alles zien)