MultiFit; nieuwe, gevarieerde beweegles voor vrouwen

SV Twello komt met een nieuw, laagdrempelig beweegaanbod voor vrouwen. Onder de noemer ‘MultiFit’ zal er elke woensdag gesport worden in de gymzaal aan de Zuiderlaan. Op 19 juni gaat het van start met een gratis proefles. Van buikdansen tot basketbal en van yoga tot tikkertje, het zal allemaal aan bod komen. Het plezier staat voorop.

 

Begin dit jaar startte een gemêleerd en multicultureel gezelschap aan een speciaal beweegprogramma waarover reeds te lezen viel in deze krant. Het project was eindig en dames uit deze groep wilden graag met elkaar blijven sporten. Op eigen initiatief wordt er nu wekelijks gewandeld, maar aansluiten bij regulier sportaanbod bleek lastig. De buurtsportcoach van Mens en Welzijn Voorst sprong in dit gat en zocht de samenwerking met lokale sportverenigingen. Dit resulteert nu in ‘MultiFit’ bij SV Twello.

 

“Het is een multiculturele en laagdrempelige sportles voor vrouwen” legt buurtsportcoach Guus Kroes uit. “Tijdens het beweegprogramma dat we gedraaid hebben viel met name het spelplezier bij de dames op. De groep had de grootste schik met spellen als volleybal en badminton. Ze lieten al snel doorschemeren dat ze het erg jammer vonden dat het eindig was. Er bleek voldoende draagvlak om iets structureels op te zetten en zodoende zijn we met SV Twello in contact gekomen. Zij kunnen en willen deze doelgroep graag onderbrengen in hun vereniging.”

 

“De dames zullen lid kunnen worden bij SV Twello” vult Vincent Span, voorzitter van de afdeling gymnastiek, aan. “Wij hebben een enthousiaste, vrouwelijke lesgeefster die open staat voor deze nieuwe groep en die tevens beschikbaar is op de woensdagochtend. Zij heeft ervaring met een breed scala aan sporten en groepslessen. Zodoende kan ze telkens inspelen op de behoeftes uit de groep en voldoende variatie aanbrengen. Ik denk dat dat heel belangrijk is.”

 

De lesgeefster, Patricia Huisman, benadrukt dat het plezier voorop staat. “Wat mij betreft zijn alle vrouwen welkom, ongeacht leeftijd of etnische achtergrond. Samen gaan we er iedere woensdagochtend een gezellige les van maken. Ik ben van plan om iedere les verschillende oefeningen en spellen te gaan doen, maar ik sta ook altijd open voor suggesties vanuit de groep” zegt ze met een glimlach. Het plan is om het hele jaar door te blijven sporten, met uitzondering van de zomer- en kerstvakantie.

 

Woensdag 19 juni vindt er een eerste proefles plaats. De les start om 10.00 uur bij SV Twello aan de Zuiderlaan en duurt ongeveer een uur. Iedereen mag hier gratis en vrijblijvend aan deelnemen. Na afloop is er ruimschoots de mogelijkheid om vragen te stellen, bijvoorbeeld over het lid worden bij SV Twello. Ook is er informatie in te winnen over de minimaregeling voor sporten vanuit de gemeente. Voor vragen over ‘MultiFit’ kan men contact opnemen met Guus Kroes, buurtsportcoach van Mens en Welzijn Voorst, via de mail: g.kroes@mensenwelzijn.nl of telefonisch: 06-40103611.

Voorst Actief
Volg ons
Laatste berichten van Voorst Actief (alles zien)