Concert Vroom & Vrolijk

CONCERTEN BUSSLOO 2019 SINT MARTINUSKERK
VROOM EN VROLIJK

16e-eeuwse kerstmuziek uit de Spaanse Nederlanden
Uitgevoerd door Projectkoor Festina Lente o.l.v. Dirkjan Horringa
Annelies Schraa, blokfluit | Matthijs van der Molen, trombone
Isabel Favilla, dulciaan | Harjo Neutkens, vihuela & theorbe

Zaterdag 14 december om 20.00 uur, Martinuskerk, Bussloo
€ 15,00 in de voorverkoop | € 17,50 aan de kerk | € 10,00 studenten/CJP | kinderen gratis
Kaarten bestellen op: www.sint-martinuskerk-bussloo.org

Projectkoor Festina Lente neemt u vlak voor kerst mee naar de tijd van de Spaanse overheersing van de zuidelijke Nederlanden. Typisch Nederlandse kerstliederen uit de Cantiones Natalitae, getoonzet door de Vlaming Guillelmus Messaus e.a. worden afgewisseld met swingende Spaanse Villancicos, Spaanse hofmuziek geïnspireerd op volksmuziek die rond kerst gezongen en gedanst werd.
Het statige O Magnum Mysterium van Tomás Luis de Victoria en zijn daarop gebaseerde mis krijgt als tegenhanger in dit programma het avontuurlijke en humorvolle La Bomba van Mateo Flecha el Viejo. La Bomba is een zogenaamde Ensalada. Letterlijk als een soort salade worden allerlei ingrediënten uit toen populaire volksmuziek-wijsjes gemixt met Latijnse teksten. Het geheel vormt een spannend kerstverhaal waar het temperament vanaf spat. Een drietal werken van de Spanjaard Cristóbal de Morales maakt dit vrome en vrolijke concert compleet.

De zangers en dirigent van Festina Lente, ondersteund door vier fantastische musici op authentieke instrumenten, verheugen zich erop om zich samen met u onder te dompelen in de kerstsfeer van de Spaanse Nederlanden uit de 16e eeuw. Feliz Navidad!

Over het koor

Het projectkoor Festina Lente, gevestigd in Arnhem, streeft naar grote muzikale kwaliteit, koorklank en expressie. Het koor richt zich op deelnemers uit de wijde omgeving van Arnhem. Er wordt onder leiding van Dirkjan Horringa gewerkt met zeer gevorderde amateurzangers en beroepsmusici.
Projectkoor Festina Lente specialiseert zich in werken uit Renaissance en Barok en maakt ook uitstapjes naar meer hedendaagse muziek. Festina Lente voert zowel geestelijke als wereldlijke muziek uit. Het koor is steeds op zoek naar bijzondere werken, thematische programma’s en zelden uitgevoerde muziek. Binnen diverse projecten wordt samenwerking gezocht met andere kunstdisciplines. De combinatie van oude en hedendaagse muziek spreekt het koor aan.

Over de dirigent

Dirkjan Horringa is artistiek leider en dirigent van Festina Lente. Hij is dirigent en zanger, musicoloog en gespecialiseerd in barokmuziek. Hij is vaste dirigent van een drietal koren en wordt veelvuldig gevraagd voor het leiden van projecten. Hij vervulde gastdirigentschappen bij diverse ensembles en geeft cursussen en workshops in binnen- en buitenland.

Nadere informatie

Dit concert wordt mogelijk gemaakt door Stichting Sint Martinuskerk Bussloo i.s.m. met In Goede Handen Management. Meer informatie: www.sint-martinuskerk-bussloo.org

Laatste berichten van Organisator Jurgen van der Ent (alles zien)