Zomertentoonstelling Broederenkerk: Iconen uit de parochie

Wie de heilige op een icoon diep in de ogen kijkt, heeft een rechtstreeks lijntje met God zelf. Dat is kort door de bocht de kracht van een icoon.

Deze zomer zijn er in de Broederenkerk in Deventer 31 unieke iconen te bewonderen. Het is een bonte verzameling bijeengebracht door parochianen: zelfgeschilderd, gekocht op een verre reis of gevonden bij opa op zolder. Zo maakt u kennis met de rijke traditie van de iconenkunst: iconen uit de verschillende tradities, van diverse heiligen, van verschillende grootte, uitstraling en technieken, van hobbyisten of uit professionele hand. En ieder icoon heeft zijn eigen verhaal, een herinnering, een gevoel. Als topstukken van de tentoonstelling gelden de prachtige iconen uit de voormalige Maria Koninginkerk die de vier grote christelijke feesten verbeelden.

Elke zaterdag is er een iconenschilder aan het werk die u toont hoe een icoon tot stand komt. Hij vertelt u ook graag alle in- en outs van de werkwijze en opzet van het  icoon schilderen.

Van harte welkom! De tentoonstelling in de Broederenkerk in Deveneter is vrij te bezoeken. Een vrije gift wordt op prijs gesteld.

Periode:                      30 juni – 1 september

Openingstijden:       Donderdag, vrijdag, zaterdag en elke eerste zondag van de maand van 11.00 tot 16.00 uur

Adres:                         Broederenstraat 18, Deventer

Laatste berichten van Organisator Jurgen van der Ent (alles zien)