Sfeervolle winterwandeling PoSTERenk!

Op zondag 11  december jl. werd in Posterenk de eerste winterwandeling georganiseerd. De route startte bij Pampus aan de Knibbelallee waar de Polband speelde. Tevens was hier een leuke kinder-doe activiteit in de andere zaal. Drie houten kerstbomen werden door de kinderen versierd en deze worden deze week door de organisatie naar de Benring in Voorst en naar de Martinushof en het Grotenhuis in Twello gebracht. De wandelaars liepen via het weiland van de Knibbelallee richting de Molenallee.  Hier kwam men direct in de sfeer van de wandeling door de prachtige versierde straat met sterren. De molen was open voor bezichtiging en er werd gedraaid door de molenaars. Ook was de molenbar geopend en hier trad de band “de Wurlitzers” op. Vervolgens wandelde men naar het kruispunt naar  Medja Makan met haar overheerlijke Molukse en Indische gerechten en hapjes en het zangduo “Once Again”.

 
Na het kruispunt kon je zelf kiezen of je rechtdoor of linksaf wandelde; zo verspreidde het publiek zich over de route en kwam je elkaar onderweg tegen. Er was heel veel te zien en te beleven! Kampeerhoeve Bussloo was omgetoverd in een  prachtige levende kerststal en in een andere stal trad Brassband Crescendo op. Bij de familie Hulscher ging de route langs de mooie kerstbomen en de familie Bouwhuis bakte pizza’s in de oven in eigen tuin; de opbrengst hiervan gaat naar een project in Gambia.  Je kon ponyrijden bij manege Zuidwijk en via de Strönkseweg en een doorgang via een weiland kwam je bij de kerstmarkt met leuke gevarieerde kramen. Ook was de Indonesische tuin aan de Enkweg open en hier trad het koor Step by Step op;  in de werkplaats van de plaatselijke aannemer speelde toneelvereniging Actief het zelf geproduceerde stuk “Tussen kunst en kitsch”. Een komisch stuk over Posterenkers; waarbij helder werd wie de echte kunstschatten bezat.  Vervolgens was er nog een kerstman, een huifkar en de scouting Gelre groep bakte popcorn; de kerk in Wilp bakte oliebollen ; en de midwinterhoornblazers uit Twello zorgden voor de sfeervolle geluiden; behorende bij de advent.  De kinderen van de St. Martinusschool uit Bussloo verzorgden prachtige lampionnen en de zorgboerderij bakte heerlijke kniepertjes.  Onderweg was er een letterspeurtocht voor de kinderen; de volwassenen konden via het programmaboekje meedoen aan een verloting met prachtige prijzen. Na afloop was er een gezellig samenkomen met alle vrijwilligers in Pampus waar ook de prijsuitreikingen plaatsvond.

 
Kortom het was een echt dorpsgebeuren met vele activiteiten en belevenissen!!  De organisatoren van de 1e PoSTERenkse winterwandeling, Gerda Buitenhuis en Leo Harmsen,  willen graag alle vrijwilligers en sponsoren nogmaals hartelijk danken voor hun bijdrage aan deze super geslaagde sportieve middag voor jong en oud.

 

Posterenks Belang
Like

Posterenks Belang

De dorpscontactpersoon wil de (samen) leefbaarheid in de kernen Posterenk en Bussloo versterken. Ze doet dit door kleine en grote activiteiten te organiseren, samen met de werkgroepen en inwoners, op het gebied van Bewegen, Welzijn en Veiligheid.
Posterenks Belang
Like

Latest posts by Posterenks Belang (see all)