Interactieve X-Wall

De X-Wall, een unieke pilot in Multizaal Jachtlust Twello, is een interactieve speelmuur voor jong en oud. Het beeld wordt geprojecteerd op een muur waardoor het een levensgrote televisie lijkt. Je gooit of schiet met een bal tegen het touchscreen (4x2m) waar je kunt kiezen uit 15 games. Onder andere de Go Ahead Eagles Games zijn ontwikkeld voor deze pilot.

Maikel Rijnenberg van X-perience Events is trots dat er positief werd gereageerd op zijn voorstel aan de gemeente Voorst om een pilot te draaien: “Ik nam contact op met de adviseur sport en bewegen, die ik nog ken vanuit eerdere samenwerkingen, en zij was enthousiast over mijn voorstel voor een pilot van de X-Wall. Al snel vond er online een overleg plaats, hierin reageerde ook de manager van Stichting de Koepel positief.  De mogelijkheden met de interactieve X-Wall zijn oneindig en leuk voor jong en oud en ook als multiplayer te gebruiken. De software van de speelmuur is nog volop in ontwikkeling. Denk aan een braintrainer voor ouderen, Desert Run (variant van de Temple Run) en een Soccerquiz. Dit gaan wij ontwikkelen in samenwerking met de gemeente Voorst en De Koepel. Alles verliep constructief waardoor we snel tot uitvoering over konden gaan.”

“Gezien de gehele constructie was de Multizaal de meest geschikte zaal om de X-Wall te plaatsen. Door een goede samenwerking met de gemeente Voorst, het team van X-perience Events en lokale bedrijven kon de X-Wall en daarbij behorende constructie worden geïnstalleerd. Mede gezien de vele doelgroepen die deze zaal gebruiken is het echt een meerwaarde voor ons aanbod.” aldus Theo Deijk, manager van Stichting de Koepel.

Lichaam en brein
Wethouder sport, Hans van der Sleen, is enthousiast over deze interactieve uitbreiding en samenwerking van partners van het lokaal sport- en beweegakkoord: “De X-Wall daagt je uit om te bewegen, samen te werken en er zitten echte spel- en denkelementen verwerkt in de games. Naast fysieke inspanning moeten gebruikers ook hun hersens gebruiken. Bewegen is niet alleen belangrijk voor het lichaam, het heeft met deze spelelementen ook een gunstig effect op het brein. Er zijn bijvoorbeeld spellen als rekenen en memory beschikbaar waarbij door het gooien of schieten van een bal het juiste antwoord gekozen moet worden. Dit maakt de muur geschikt voor alle doelgroepen. Doordat  er educatieve programma’s mogelijk zijn maakt het dit voor scholen ook interessant.”

Go Ahead Eagles Games
“In de gemeente Voorst woont een grote schare Eagles-fans”, vertelt Brain Visser (Sales & Marketing Go Ahead Eagles). “Bovendien wordt de Go Ahead Eagles Voetbalopleiding gefaciliteerd door SV Twello. Dan is het natuurlijk fantastisch als er ook Go Ahead Eagles Games ontwikkeld kunnen worden voor de X-Wall. Toen Ingrid de Croon ons hiervoor benaderde, waren we gelijk enthousiast en wilden we hier graag aan meewerken. Zodra de coronamaatregelen worden versoepeld, gaan Go Ahead Eagles en de gemeente Voorst hier samen met Team Voorst Actief en X-perience Events aandacht aan schenken door middel van een kick-off.”

Voorst Actief
De tweede lockdown gooide roet in het eten voor wat betreft de planning. We wilden graag in de Kerstvakantie vanuit Team Voorst Actief de X-perience dagen organiseren in Jachtlust. Waarbij we naast de kick-off van de X-Wall nog meer interactief aanbod hadden voor de jeugd tot en met 17 jaar. Helaas kon dat geen doorgang vinden. De X-perience dagen worden, zodra de maatregelen versoepeld worden, alsnog door Team Voorst Actief georganiseerd. Verder zullen buurtsportcoaches ook geregeld met de verschillende doelgroepen waaronder ouderen, mensen met een beperking en cliënten van de dagbesteding de X-Wall gebruiken bij hun activiteiten.

15 games
Voor de pilot zijn 15 games beschikbaar. X-perience Events heeft in overleg met De Koepel en de gemeente Voorst Fungames, Educatieve Games en Sport Games ontwikkeld. Games zoals Rekenkoning, Vier op een rij, Soccerdarts, Tennis skill challenge, Animal Memory en Fruit Crush zijn beschikbaar.

Meer informatie over de X-Wall is te vinden op www.interactivexwall.nl/games

Momenteel is de X-Wall alleen te gebruiken voor het bewegingsonderwijs in overleg met Stichting Koepel sport, welzijn en cultuur. Reserveringen (zodra de corona maatregelen versoepeld zijn en binnensport accommodaties weer open mogen) kunnen gedaan worden via reservering@koepelvoorst.nl

 

 

Ingrid de Croon
Volg
Laatste berichten van Ingrid de Croon (alles zien)