Bijeenkomst Alcohol en Sport met kinderarts Nico van der Lely in Apeldoorn

Wat doet alcohol met jongeren? Hoe kan ik als sportvereniging hier iets in betekenen? De bekende kinderarts Nico van der Lely toert samen met NOC*NSF door het land om sportclubs bewust te maken van de gevolgen van alcohol voor het puberbrein.

Op 18 april 2016 is er een informatieavond voor bestuurders, trainers, barvrijwilligers, sporters en sportouders van (sport)verenigingen uit gemeenten Apeldoorn en Voorst.

Dr. Nico van der Lely is kinderarts en oprichter van de Alcoholpoli’s. Van der Lely: “Dagelijks zie ik in mijn praktijk de gevolgen van overmatig alcoholgebruik door jongeren.”

Alcoholbeleid
De bijeenkomst gaat in op het belang van een goed alcoholbeleid en de ondersteuning die voor sportverenigingen lokaal beschikbaar is. Er is aandacht voor de dilemma’s van bestuurder, barvrijwilliger, trainer-coach en/of ouder. Tijdens de bijeenkomst krijgen zij tips om de leeftijdsgrens te handhaven, o.a. via filmpjes, waarin acteurs situaties aan de bar naspelen.

Sportraad Apeldoorn, het Verenigingsburo, gemeente Apeldoorn, Tactus Preventie en GGD Noord- en Oost-Gelderland organiseren deze avond.

De informatieavond met dr. Van der Lely is in de kantine van Voetbalvereniging a.v.v. Columbia op 18 april 2016. Aanvang is om 19.15 uur. Sportverenigingen uit Apeldoorn en Voorst kunnen zich aanmelden via een mail aan info@sportraad.nl

Voorst Actief
Volg ons
Laatste berichten van Voorst Actief (alles zien)