2e etappe Olympia’s Tour

Op vrijdag 18 oktober is de gemeente Voorst gastheer van de tweede etappe (166 kilometer) van de oudste rittenkoers van Nederland. De etappe van Olympia’s tour voert door alle dorpen en bijna alle buurtschappen, waarbij de start en finish is gesitueerd in Twello.

De route start om 12.00 uur aan de Hietweideweg in Twello om vervolgens twee ronden van elks ruim 66 kilometer te rijden door alle dorpen en buurtschappen (op De Wijk en De Spekhoek na) in de gemeente Voorst. Aansluitend worden er drie plaatselijke ronden van elks ruim 11 kilometer verreden in Twello en omgeving. Rond de klok van 15.55 uur staat de finish gepland op het Raccordement. De route is uitgezet door vrijwilligers van ETT Twello in samenwerking met de organisatie en de gemeente Voorst.

Elite- en beloftentop
Olympia’s Tour wordt dit jaar verreden voor zowel de beloften als elite. Organisator Thijs Rondhuis wil alle Nederlandse continentale teams en clubploegen de gelegenheid geven media-aandacht te genereren met deze wedstrijd, die nog altijd op waarde geschat wordt. “Teams kunnen voor het voortbestaan alle aandacht in eigen land goed gebruiken. Zeker gezien het feit dat het aanbod van wedstrijden kleiner wordt is het goed om de complete elite- en beloftentop in Nederland startgelegenheid te geven. De ploegen hebben dankzij de nieuwe opzet bovendien meer ruimte om tot een sterke  formatie te komen aan het einde van het wegseizoen.

Verkeersregelaars
Om de etappe in goede banen te leiden worden er naast de begeleiding van de politie-eenheid (motoren) ook verkeersregelaars ingezet. Mocht je beschikbaar zijn en bereidt zijn om jouw steentje hierin bij te dragen neem dan per e-mail contact op met Ingrid de Croon, adviseur sport gemeente Voorst. Indien je al een e-learning gedaan hebt en deze nog geldig is kun je als verkeersregelaar ingezet worden en dit aangeven in de e-mail.

Side events
Voor de basisschoolkinderen in de gemeente Voorst wordt in de twee weken (week 40 en 41) voorafgaand aan de etappe aandacht besteed aan de komst van Olympia’s Tour. Team Voorst Actief on Tour gaat in alle dorpen een loopfietsenrace (4-6 jaar) organiseren. Op donderdag 17 oktober wordt op het Marktplein in Twello de finalemiddag georganiseerd van de loopfietsenrace. Daarnaast vindt er een dikke banden race plaats (7-12 jaar). Hierbij zijn leuke prijsjes te winnen voor de kampioenen van de gemeente Voorst.

Deelname aan deze activiteiten is gratis. Houdt de social media en website van Voorst Actief (on Tour) in de gaten voor info rondom het inschrijven.

Voor vragen over de etappe kunt u contact opnemen met Rikus Sunderman (tel.: 06-22377479) of Thijs Rondhuis (tel.: 06-22900131) van de organisatie.

 

Voorst Actief
Volg ons
Laatste berichten van Voorst Actief (alles zien)