B&IT-lezing 27 november: Ben ik verslaafd?

Beloon jij jezelf vaak met een goed glas wijn, een biertje, een avond of nacht gamen of toch nog even die ene sigaret? Of die ene joint kan toch nog wel, dat heb je toch verdiend? Vraag je jezelf weleens af, heb ik nog een keuze om het niet te doen en ben ik verslaafd? Kun je je leefstijl nog veranderen voordat de problemen de boventoon gaan voeren?

Ben van der Putten van Tactus verslavingszorg zal deze avond spreken over verslaving samen met ervaringsdeskundige Rick Kamphuis. Bij Tactus worden mensen met een verslaving op een respectvolle en zorgvuldige manier behandeld. Vaak is er al veel bekend over verslaving maar mensen praten er onderling weinig over met elkaar. Het is van belang om het stigma rond verslaving en het beeld wat men heeft over mensen met een verslaving, te doorbreken.

Een verslaving heeft genetische en sociale componenten, mensen die de ziekte verslaving hebben krijgen een gedrags- en gedachten patroon dat de verslaving in stand houdt. Men gelooft als het ware dat men niet zonder kan. De omgeving probeert dit tegen te gaan door de ander te overtuigen dat dit niet waar is en men gaat zich vaak nog eenzamer voelen. Hierdoor wordt het proces verstevigd en een ongewenst patroon ontstaat.

Familie en naasten kunnen een belangrijke rol in het geheel spelen. Ze moeten wel de energie hebben om deze rol te spelen en vaak moet men ook leren om zelf ook anders om te gaan met de persoon met een verslaving. De lezing zal ongeveer 1 uur duren en na de pauze is er gelegenheid om vragen te stellen en in gesprek te gaan.

De lezing wordt gehouden op dinsdag 27 november 2018, aanvang 20.00 uur. Inloop vanaf 19.30 uur met koffie/thee in gebouw Irene, Dorpsstraat 10 Twello. Entree € 5,-

Digitaal aanmelden bij bi.twello@gmail.com wordt op prijs gesteld maar is niet noodzakelijk.

 

Bezinning & Inspiratie Twello
Like ons

Bezinning & Inspiratie Twello

Wij zijn een enthousiaste werkgroep die is ontstaan uit de RK kerk en de PKN kerk in Twello. Van september t/m april organiseren we thema-avonden voor een breed publiekvaak over actuele onderwerpen of zaken die in onze maatschappij vaak spelen. De eerste gast van een seizoen is altijd woonachtig of verbonden aan Twello zoals een aantal jaren geleden Jan Terlouw en de Kruidentuin Twello. Vorig jaar was Hans Stolp ook gastspreker, er waren meer dan 500 aanwezigen. Dit jaar is zorgboerderij en tuinderij Sterrenland in de picture geweest. Ook duurzaamheid en Mindfulness komen dit jaar aan de orde. We vinden het belangrijk dat de avonden interactief zijn zodat er een dialoog is tussen de gastspreker en de aanwezigen.
Bezinning & Inspiratie Twello
Like ons

Latest posts by Bezinning & Inspiratie Twello (see all)